Glifozátos gyomirtó mennyi idő után kezd hatni?
Lepermeteztem a kertem végében egy részt glifozát tartalmú totális gyomirtóval - 10 liter vízhez ~2,5 dl gyomirtót kevertem, ahogy elő van írva.
A permetezést száraz időben, délelőtt csináltam, nem is esett utána 4 napig az eső.
Mégis, ránézésre mintha semmi sem történt volna.
Mennyi idő, mire elszárad a növényzet?
Illetve maga a gyomirtó tönkre tud menni? Másfél éves cucc, télen-nyáron kint volt tárolva a szabadban - lehet, hogy ezért hat semmit?
Növénytől függ, hogy mikorra látni valamit. Egyszikű növények (fűfélék), valamint magról kelő kétszikűek már 4-5 nap után láthatóan betegek, 2 hét után sárgák vagy szárazak. Évelő kétszikűek 2 hét után még csak sárgák, ennyitől. Azokra lehet, hogy kevés az ilyen dózis, főleg, ha tapadásfokozót se kevertél hozzá.
Elképzelhető, hogy a gyomirtót a fagy tönkretette.
Akkor még várok, aztán meglátjuk.
Köszi a válaszokat.
Ha nem látni a hatását 1 hét után sem, akkor tönkrement a gyomirtó.
Ilyeneket nem lehet kint tárolni.
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Holnap lesz 1 hete, hogy permeteztem.
A hétvégét még kivárom, ha semmi látszata nincs, akkor veszek egy új üveggel, és azzal mégegyszer megszórom.
Köszi a választ!
A fűféléknél normálisan ható gyomirtó esetében már másnapra látható a hatása, hogy valami bajuk van, harmadnapra pedig már bőven el vannak sárgulva.
Éppen a héten gyomirtóztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!