Hogyan lehet szaporítani/bokrosítani a levendulát?
Hát ha egy bokorból lesz több bokor, az nem több?
Nem értem, mi ezzel a problémád.
Ha levágott részeket gyökereztetsz, akkor az dugványozás, viszont ha a bokron lévő, csak lefektetett ágak alsó részét takarod földdel tavasszal, aztán a már gyökeres részeket vágod le a következő tavasszal, az meg a bujtás.
Köszönöm a választ.
Akkor csak annyit mondj, ha átültetek egy ágat, akkor az szaporodni/bokrosodni fog?
Az ágat nem átülteted, hanem leszúrod. És nem fog életben maradni. A dugványozáshoz egy kisebb ágacska kell, és nagyon odafigyelni rá.
Viszont ha tudsz a bokor mellől kivenni úgy egy ágat, hogy gyökere is lesz, akkor azt átültetheted. Persze, nem egy az egyben, hanem a föld feletti részt erősen (pár cm-re) visszavágod. És persze, azt is öntözni kell.
Ha nincs gyökeres, amit kivegyél, akkor meg ahogy írtam, lefektetsz egy erősebb ágat egy árokba, földdel betakarod az alsó felét, szükség esetén egy féltéglával le is súlyozhatod, és tavaszra az gyökeres lesz, lehet átültetni. Én így szoktam szaporítani, eladásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!