Ha egy területen nád és sás nő magától, az utalhat elmocsarasodásra?
Van egy vásárlásra kiszemelt telek, melynek végében vadon nőtt nádas és sásos rész van, pedig nincs víz a közelben (a talaj is szilárd ott). Ez arra utalhat, hogy vizenyős, mocsaras a terület? Vagy esetleg magas a talajvíz? Kell-e tartani az épület megsüllyedésétől? A jelenlegi tulaj szerint száraz, homokos talaj van a környéken. Ehhez képest én a faluban több árokparton és füves réten is láttam nádat.
Köszi előre a segítséget.
"Van egy vásárlásra kiszemelt telek, melynek végében vadon nőtt nádas és sásos rész van, pedig nincs víz a közelben (a talaj is szilárd ott). Ez arra utalhat, hogy vizenyős, mocsaras a terület?"
Nem feltétlen.
"Vagy esetleg magas a talajvíz?"
Az inkább.
"Kell-e tartani az épület megsüllyedésétől?"
Ha normális az alap akkor nem, ha megoldott a vízelvezetés akkor sem valószínő. De ezt látni kellene milyen épület, milyen környék.
"A jelenlegi tulaj szerint száraz, homokos talaj van a környéken."
Jó eladó.
"Ehhez képest én a faluban több árokparton és füves réten is láttam nádat."
Elég invazív a nád, nehéz megszabadulni tőle.
Ha építkezni akarsz a telken, akkor ne ezt vedd meg! A nád és sás nem mutat semmi jót. Jöhet egy esős időszak és még a pincédben, garázsban is feltörhet a víz. Erre utal ez a két növény, ami száraz talajban elpusztul.
Nem dicsekedni akarok, de vízügyi szakember vagyok és a diploma munkámat egy mocsár lecsapolásából írtam. Ne vedd meg, bármit mond a tulaj, da arra se hallgass, ha valakit megkérdezel a faluban, mert a víz bármikor felemelkedhet!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!