Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ha egy területen nád és sás...

Ha egy területen nád és sás nő magától, az utalhat elmocsarasodásra?

Figyelt kérdés

Van egy vásárlásra kiszemelt telek, melynek végében vadon nőtt nádas és sásos rész van, pedig nincs víz a közelben (a talaj is szilárd ott). Ez arra utalhat, hogy vizenyős, mocsaras a terület? Vagy esetleg magas a talajvíz? Kell-e tartani az épület megsüllyedésétől? A jelenlegi tulaj szerint száraz, homokos talaj van a környéken. Ehhez képest én a faluban több árokparton és füves réten is láttam nádat.

Köszi előre a segítséget.

2021. júl. 30. 23:05
 1/5 anonim ***** válasza:
36%
Én nem vennék telket talajvizgálat nélkül.
2021. júl. 30. 23:09
 2/5 anonim ***** válasza:
93%

"Van egy vásárlásra kiszemelt telek, melynek végében vadon nőtt nádas és sásos rész van, pedig nincs víz a közelben (a talaj is szilárd ott). Ez arra utalhat, hogy vizenyős, mocsaras a terület?"

Nem feltétlen.

"Vagy esetleg magas a talajvíz?"

Az inkább.

"Kell-e tartani az épület megsüllyedésétől?"

Ha normális az alap akkor nem, ha megoldott a vízelvezetés akkor sem valószínő. De ezt látni kellene milyen épület, milyen környék.

"A jelenlegi tulaj szerint száraz, homokos talaj van a környéken."

Jó eladó.

"Ehhez képest én a faluban több árokparton és füves réten is láttam nádat."

Elég invazív a nád, nehéz megszabadulni tőle.

2021. júl. 30. 23:09
 3/5 anonim ***** válasza:
51%
Száraz helyen nem él meg, valami kell neki. Belvíz maradéka, talajvíz, bármi, ami ott van a felszínhez közel.
2021. júl. 31. 06:20
 4/5 anonim ***** válasza:
66%

Ha építkezni akarsz a telken, akkor ne ezt vedd meg! A nád és sás nem mutat semmi jót. Jöhet egy esős időszak és még a pincédben, garázsban is feltörhet a víz. Erre utal ez a két növény, ami száraz talajban elpusztul.

Nem dicsekedni akarok, de vízügyi szakember vagyok és a diploma munkámat egy mocsár lecsapolásából írtam. Ne vedd meg, bármit mond a tulaj, da arra se hallgass, ha valakit megkérdezel a faluban, mert a víz bármikor felemelkedhet!!!

2021. júl. 31. 14:05
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Beigazolódott a sejtésem, az egyik szomszéddal sikerült ma beszélnem, ő mondta, hogy nagy esőzések után beáznak a pincék... Nem vesszük meg.
2021. júl. 31. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!