Ha a szomszéd fája átlóg a kertembe, akkor levághatom? Vagy neki kell levágnia?
Elméletileg bizonyos határig el kell viselned, de nem okozhat használatban szükségtelen akadályt(szerintem fenáll, de nem vagyok ügyvéd)
Szerintem először megérne egy kulturált beszélgetést(ha másért nem ha jogi ügy lesz akkor a megoldási hajlandóságod pozitív tényező), hogy tőled maradhat a bokor, de annyit szeretnék hogy vissza legyen annyira hogy kocsid ne karcolja.
Érdemes beleszámítani hogy akár évtizedekig is szomszédok lehettek, nem biztos érdemes alapból a jogi "fegyverekhez" nyúlni ha egy egyszerü beszélgetés megoldhatja.
Én biztos, hogy előbb megkérném, hogy vágja le! Ha beleegyezik, akkor megkérdezném, hogy mikorra számíthatok erre?
Ha elmúlt az az idő és nem vágta le, akkor én vágnám le, ami az én részemre belóg.
Nem tudom, mit gondolnak itt a válaszolók.
Gondolkodás és értesítés nélkül levágnám az ágat, ha a több milliós kocsimat karcolná meg.
Itt nem arról van szó, hogy az udvarra lóg át egy ág, hanem hatalmas kárt okoz a kocsiban.
Nyilván megtehetnéd és még nagyon szóvá sem tehetnék.
Csak tudod, az emberek EGY RÉSZE kultúrember és megadja a módját UDVARIASSÁGGAL a jogos kívánságának is, ha az a szomszédot is érinti.
Ettől senki nem lesz kevesebb, legfeljebb civilizáltnak fog tűnni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!