Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit ültessek veteményesbe,...

Mit ültessek veteményesbe, ami annyira nem gondozásigényes?

Figyelt kérdés
Igen, lusta kertész vagyok, dédim mindig szépen megművelte a kertet, én eléggé amatőr vagyok, eddig a paradicsom volt sikeres projekt, nagyon más nem. Mit érdemes ültetni, ami beéri simán csak az öntözéssel? Eper mondjuk? A paradicsom mellett azt szeretem a legjobban.
2021. júl. 11. 21:17
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja igen, kb egy 50 négyzetméteres részről van szó.
2021. júl. 11. 21:18
 2/8 anonim ***** válasza:
36%
nagymamát
2021. júl. 11. 21:21
 3/8 anonim ***** válasza:
78%
Veteményest megszünteted, málna, ribizli, gyümölcsfa.
2021. júl. 11. 21:26
 4/8 anonim ***** válasza:
71%
Eper ültetvénynek is kell gondozás.
2021. júl. 11. 21:27
 5/8 anonim válasza:
40%
Marihuánát. Csak nap kell neki sok meg egy idő után több víz.
2021. júl. 11. 21:52
 6/8 anonim ***** válasza:
78%

A kertben mindig van valami tennivaló, viszont a rest kétszer fárad, sok olyan apróság van, amit ha megteszel, munkát spórolhatsz meg vele.

Inkább az a kérdés, mit érdemes még ültetni és azok közül is mi az amit szeretnél termeszteni.

Nézegess videókat, azzal nem fárasztod magad és kedvet kaphatsz bármire.

Általánosságban alacsony növésű determinált paprikával, paradicsommal nem kell sok mindent csinálni, de azt már nemigen érdemes ültetni.

Viszont rövid tenyészidejű céklát, uborkát még igen, vagy zöldbabot, a zöld fajtából, az a magok nélkül is kiváló, póréhagymát, kelt, káposztaféléket, karfiolt. Burgonyát is lehet még és salátát, sóskát, spenótot.

A salátát karácsonykor is szedheted, mert ezek a nagyobb fagyok előtt kikelnek és a másik kettő meg tavaszra lesz szedhető.

2021. júl. 12. 01:23
 7/8 anonim ***** válasza:
89%

Ilyen hozzáállással ne ültess semmit, hanem füvesítsd be. (Én is ezt tettem)

Amikor szezonjában jószerivel a locsolás árán megkapod a paprikát, paradicsomot, hagymát, tököt, salátát, káposztát, uborkát, akkor teljesen felesleges ezzel vergődnöd, ha genetikusan nem vagy erre kódolva.

Eperrel speciel elég sok munka van, hiába az a kedvenced.

2021. júl. 12. 10:25
 8/8 anonim ***** válasza:
35%

Ha szereted, akkor érdemes pár bogyósgyümölcsű bokrot telepíteni.

Pl áfonya, egres, ribizli, stb.

Ribizli bokraim(2db) nulla, azaz nulla munkával(se locsolás, se metszés, se permetezés) teremnek évről-évre annyit, ami a boltokban vagyonokba kerülne.

2021. júl. 12. 11:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!