Mi baja lehet a fúrt kútnak?
Sziasztok!
Adott a pvc golyós típusú fúrt kutam, illetve melette egy csonk amelyre rá van kötve a Leo 90/46 típusú szivattyúm. Az a problémám, hogy kb. 5 percenként elengedi a vizet. Már kiszedtem a pumpás egységet belőle, megnéztem a műanyag golyót benne, de nincs letapadva vagy beszennyeződve. Maga a kút kb. 10 éve lett kifúratva, azt hogy milyen mélységű sajnos nem tudom megmondani, mivel nagyapám fúratta, viszont ő azóta elhunyt. Egyébként meglehetősen ritkán van használva, csak a nyári aszályos időszakban. 37 db. gyümölcsfát kell locsolnom vele heti szinten, és így elég frusztráló, állandóan mellette kell állnom és önteni bele a vizet valamint újrapumpálni. Valaki tudna segíteni mi lehet a probléma vele?Szakember kihívása most sajnos nem jöhet szóba az anyagiak miatt, szóval szeretném én magam megjavítani, ha lehetséges. Hajdú-Bihar megyéről van szó, tengerszint feletti magasság 97 méter, erősen vasas, kénes víz jön belőle, ha ez számít valamit. A segítségeteket előre is köszönöm!
Igen, vagy a cső lyukas, vagy esetleg az összetételnél van szétcsúszva.
Nálam is volt egy ilyen eset anno. Magamnak fúrtam a kutat. Két év múlva mindig elengedte a vizet. Kiszedtem az LPE-csövet, és kiderült, hogy a kutya kirágta... Azt tudtam, hogy rágcsálta, de azt nem, hogy át is lyukasztotta. Két év múlva ment a vízszint a lyuk alá (szivattyúzáskor), és csak akkortól engedte el a vizet.
Nem a kútfejről volt szó, hanem a földben lévő csőről.
De persze, a lábszelep is lehet hibás. Bár ha műanyag golyós, akkor sok variáció nem lehet. Esetleg beleesett valami szennyeződés, ami nem engedi helyére esni a golyót. A két golyó bármelyike alatt lehet valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!