Vissza lehet hozni az élők sorába az olyan átültetésen átesett uborkák, aminek megsérült a gyökere?
Tapodlat teljesen felesleges volt lehet többet ártott mint használt.
Az uborka nem jól tűri az átültetést vagy megmarad vagy nem. Az idő eldönti.
Szomorúan olvasom :( de köszönöm, hogy írtál.
Ha elpusztulnak (gondolom 1-2 nap, ha ez a sorsuk), megpróbálok még ültetni hármat, de ezúttal fix helyre.
Jól írja az első, tápoldatot csak teljesen egészséges gyökerű növénynek szabad adni.
Tápoldat nélkül egész biztosan megmaradtak volna. Viszont az uborka, meg az összes többi kabakos nagyon rosszul tűri az átültetést, és erősen visszaveti őket a fejlődésben. Ezért lehetőleg mindent a végleges helyére kell veteményezni, vagy ha korait akarunk, és szabadba még nem lehet, akkor olyan edénybe vagy tápkockába, hogy a gyökérzetet egyben, bolygatás nélkül tudjuk kiszedni és átültetni. Az így szétszedve palántázott uborkánál hamarabb lesz erős tő az, amit helybe, a kertbe vetsz eleve. Ha van magod, próbáld ki. Ha több kel ki egy edényben, akkor nem szabad szétszedni, hanem a felesleget kihúzod, vagy még jobb, ha ollóval földszinten elnyírod, hogy a kihúzással se sérüljön a megmaradónak a gyökere. Amúgy kettő maradhat egyben, ha elég ritkára palántázod, csak kettőnél több nem.
Köszönöm a hosszas kifejtést, a jövőben ezeket a tudásokat is hasznosítom.
Jelenleg kevésbé kókadtak a levelek, mint ültetés után 1 nappal, locsolom őket tiszteséggel, de nem tudom, mire számíthatok.
Valószínűleg a víz kimosta a földből tápoldatot, úgyhogy az se akkora baj.
A túlöntözés gyökérpusztulást okozhat, úgyhogy ha nem homokod van, akkor 3 naponta elég öntözni, vagy akár még ritkábban is.
A tudatlanság is tud néha előnyös lenni :)
Köszi, elkezdem ritkábban locsolni, bár azt olvastam, hogy magas a vízigénye, és a reggeli locsolások után mintha kevésbé lógnának (de ez akár a délelőtti napsütés eredménye is lehet, nem tudom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!