Kezdőoldal » Otthon » Kert » Fokhagyma ha magot növeszt,...

Fokhagyma ha magot növeszt, attól még lent gerezdeket is? Mármint fokhagymát...

Figyelt kérdés

Elég nagyra megnőttek a fokhagyma zöldjei, és reméltem, hogy lent a gyökere is, mármint reméltem, hogy képez gerezdeket és növekszik lent.

MOst látom viszont, hogy fent elkezd fejlődni az a tokos izé, amiből magog, vagy mini fokhagymák lesznek a tetején.

Nem tudom mi lehet a fölben.

Azt szeretném, ha a gerezdek fejlődnének.

Ilyenkor, ha már a tetején ilyen magokat vagy mit hoz, akkor már esélytelen hogy lent a gerezdeket alakítsa?

Vagy attól azok még nőnek?

Vágjam ki esetleg ami fent középen képződik, vagy ezzel nem változik semmi?

(Kezdő kertész :))

2021. jún. 7. 08:58
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb fokhagymafajta idővel fás magszárat hoz. Ezt célszerű levágnunk vagy kitörnünk, hogy a növény ne a felmagzásra pazarolja az energiáját. Ha ugyanis hagyjuk felmagzani, ez a fejlődő fokhagymafej nagyságának a rovására megy. A magszárat lehetőleg napos időben távolítsuk el, hogy a növény felületén keletkezett seb gyorsabban megszáradjon. A levágott magszárat ne dobjuk a komposzthalomra – ha még akkor vágjuk le, amikor zsenge, nagyszerűen felhasználhatjuk a konyhában.
2021. jún. 7. 09:35
 2/2 anonim ***** válasza:

Pontosabban, a legtöbb fokhagymafajta nem hoz magszárat. Rossz fajtát vettél.

Azt jól írja az első, hogy amit ezek megjelennek, még egész apró korban, egyből ki kell törni, nem megvárni, hogy nagyra nőjön.

2021. jún. 8. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!