Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi a különbség az emberi...

Mi a különbség az emberi étkezésinek eladott búza és az állatokkal etetett búza között?

Figyelt kérdés

(Nincs növény kategória, jobbat meg nem találtam.)

A táposnál kapható búza és a bioboltokban kapható emberi fogyasztásra szánt búza között én nem látok túl sok különbséget azon kívül, hogy több a pelyva vagy micsoda benne, ami egyébként simán kiszedhető. Pecázáshoz szoktam venni búzát amit megfőzök, de mindig megkívánom.

2021. máj. 28. 08:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem is csak a tisztítottságukban lehet eltérés.
2021. máj. 28. 09:04
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak a tisztítottsága! Eleve más fajta, a takarmánybúza sikértartalma sokkal alacsonyabb - hisz itt nem lényeges szempont, hogy jó tésztát, kenyeret lehessen belőle sütni.
2021. máj. 28. 10:46
 3/16 A kérdező kommentje:

Oké, de ha nem akarok kenyeret sütni, csak simán megfőzni és megenni?

Akkor miben különbözik a takarmánybúza az étkezésitől?

A sikér az a glutén, ha kevesebb van benne akkor "gluténmentesskedőknek" még jobb. És itt azt írja, hogy kifejezetten alacsony gluténű búza kell a süteményhez [link]

2021. máj. 28. 11:47
 4/16 anonim ***** válasza:
73%
Ne keverd, 3-as! Aki gluténmentesen kell étkezzen (pl. cöliákiás), annak egy molekula glutén is káros. Tehát semmit nem használ neki, hogy a takarmánybúzában kicsivel kevesebb a glutén/sikér.
2021. máj. 28. 12:02
 5/16 A kérdező kommentje:
oké, de a többinek nem lesz attól baja, ha kevesebb glutánú búzát eszik, nem?
2021. máj. 28. 12:35
 6/16 anonim ***** válasza:
83%

Ki mondta, hogy baja lesz...???

A kenyere lesz egy bodag, ha ócska minőségbúl dagasztja.

2021. máj. 28. 12:40
 7/16 A kérdező kommentje:
De én nem kenyérről beszélek, hanem búzáról, egészszemes főtt búzáról.
2021. máj. 28. 14:31
 8/16 anonim ***** válasza:
71%
Ehetsz akár abrakot is... te dolgod. .... 😂
2021. máj. 28. 14:33
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Megbetegedni vagy meghalni egyiktől sem fogsz, ahogyan az állatok sem. Eheted vígan mindkettőt. Arra ügyelj, hogy a jó raktározás ürügyén ne legyen vegyszerrel kezelt, ill. alaposan mosd meg. Érdeklődj az eladótól.
2021. máj. 28. 15:53
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Vannak búzafajták amiket étkezési céllal vetnek es olyan fajták ami csak takarmánynak jó mert rossz minőségű a belőle készithető liszt.

Amit halcsalinak veszel, nyugodtan megeheted.

2021. máj. 28. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!