Kezdőoldal » Otthon » Kert » Jó lesz így elültetni az ubit?

Jó lesz így elültetni az ubit?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam,hogy papír tojástartóba ültetem az uborkát és utána úgy mindenestől palántázom ki. A magok nem kelnek ki,valami ellopkodja.
2021. máj. 27. 08:27
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Nem lopja el semmi, az uborkamagok kezeltek, mérgezőek, szaga és íze taszító, ezért nem eszik meg az állatok. A leggyakoribb ok, hogy nem kell ki az átcsomagolás, a magok öregek, csiramentesek.
2021. máj. 27. 08:31
 2/3 anonim ***** válasza:

Én nem szeretem a tojástartót, szerintem ez a cellulózos ötlet nem kaffa, vannak ültetőpoharaim, még a jól kimosott tejfölös pohár is jobb, alul kilyukasztva egy tálcán.

Itt egy videó, ez elég jó, én kedvelem ezt az embert, értelmes, jó kertész.

Amit esetleg megtehetsz még, én gyűjtöm a nagyobb átlátszó petpalackokat, levágom az aljukat és ráborítom az elültetett magra, hogy párásabb legyen a klíma, az használ a kikeléshez, csak egy hét után veszem le, ha már kibújt a kis palántakezdemény.

https://www.youtube.com/watch?v=Y06icp3L6cc

2021. máj. 27. 08:56
 3/3 anonim ***** válasza:

Nálam a lótetű ette meg a magokat. Mikor kiástam, ott volt a lyuk, plusz a maghéjak üresen.

Kelés után már nem szereti annyira, ritka, hogy megegye. Szóval, ha tejfeles pohárban kikeleszted, és 7-10 nap után kipalántázod, a többség meg fog menekülni. Legalábbis, nekem ez a több éves tapasztalatom.

A tojástartót felejtsd el, abban olyan kevés föld fér el, ami az uborkának nagyon-nagyon kevés. Kiültetve meg aztán főleg óránként kellene öntözni, mert ugye a benne lévő föld nincs kapcsolatban a kert földjével, nem tud vizet felvenni. Az uborka gyökere nem megy át rajta, ameddig szét nem ázik. Én wc-papírgurigát használtam, ami fel van tekercselve, mert a neten az okosak ezt írták. Hát semmi értelme nem volt, a guriga szétázott, a lótetű átfúrta, semmivel se volt jobb a megmaradási arány, mint enélkül.

Idén az az új variáció, amit palántáknál alkalmaztam, hogy pudingos poharat lyukasztgattam ki 5 mm-es forró tüskével, kb. 50 lyuk került egyre, és ezzel együtt ültettem ki pár palántát. A lyukakon simán kimennek a gyökerek, de a lótetű nem tud bejutni. Uborkamagnál szerintem jó lehet, csak kelésig öntözni kell. Mire kikel, a gyökere alul már kint lesz a pohárból.

2021. máj. 27. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!