A fűkasza pengéjét szokták élezni? A fűnyíró kését nyilvánvalóan szoktam, de a fűkasza az még is más.
Figyelt kérdés
Szóval alapból nem volt meg élezve, persze vág így is. Eddig szinte csak damilt használtam azért nem vágom még pengés dolgot. Szóval aki élezi az hol, hogyan kivel stb? Köszönöm a válaszokat.2021. máj. 11. 10:20
1/7 anonim válasza:
Gondolom a fix késesre gondolsz.Az ilyen kések éle felületi edzéssel van elkészítve.Így az élezése fenéssel történhet csak!Reszelő használatával egy idő után lereszeled ezt az edzett részt és utána hiába élezed a puha vasnak hamar kimegy az éle.
2/7 anonim válasza:
Én nem szoktam, a gyári kések sincsenek megélezve, mert nem elvágja, hanem kb széttépi a növényeket.
3/7 anonim válasza:
Akkor kicsi a gép teljesítménye .A gaznál mind1.A fűnyírónál lényeges ,hogy elvágja a fűszálat és ne tépje.A tépett fűszál teteje a vágásnál barnulni kezd.
4/7 anonim válasza:
Szétvert, tompa izével nyilván nem lehet dolgozni. Nincsenek ezek edzve. Annyit kell tudj, hogy a kisebb, eltűntethető hibáknál nagyobb csorbulás az kuka, mindig precízen egyformára kell reszelned az ágakat (megéri állítható ütközős befogósablont csinálni rá), szegre akasztva egy csavarhúzóval vagy olyasmivel megkondítva az ágakat meggyőződhetsz róla, hogy egyformák, és hogy nincs láthatatlan hiba (fénytelen hang). Ha csak picit kell ráélezni, akkor elmegy kategória kisflex egy suhintással, finoman, gyorsan, gatyára kopott lamellás csiszolókoronggal. Ha nagyon tudsz türelmesen kaszát kalapálni, akkor ezeknek is szépen finomítható a szemcseszerkezete, és ugyanúgy szívósabbak és jobb éltartók lesznek tőle, de ez erősen necces terület, tudni kell az acél nyelvét beszélni hozzá.
5/7 anonim válasza:
Igen a 3 ágú kést. Cserjés,susnyás gazdátlan terület nan a kerítésem mellett,az vágom 2-3 méter szélességben,és időnként muszáj élezni,mert kimegy az éle.
6/7 anonim válasza:
Kell élezni, hogyne kéne, főleg a 3 ágút. Én flexel szoktam, nagyon szépen ki lehet vele élezni (és nagyon könnyen el is ronthatod a kést, ha nem vigyázol). Csak akkor ajánlom, ha volt már flex a kezedben.
7/7 anonim válasza:
Természetesen, amikor kicsorbítod pl. kövön, dróton, akkor kell élezni. Nincs edzve az éle, de a fűtől meg a gallytól nem megy tönkre. Legfeljebb ha túl vékonyra van köszörülve az éle. Olyanra csináld, mint amilyen eredetileg volt. Túl sokszor nem érdemes, mert rázni fog.
Én beviszem a céghez, és állványos köszörűn húzom meg óvatosan. Már éleztem ezzel a köszörűvel 2-es csigafúrót is, és utána vitte a vasat, szóval a dikicskés nem kihívás. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!