5 éves meggy és szilvafám ágait valami letörte néhány napja. Érdemes-e próbálkoznom valamiféle 'sínbe tevéssel', menthatők -e...és mi okozhatta?
Őzek, szervasok bejárnak a kertbe, van, hogy csoportostól. Vannak még ott hasonló korú szilvafák és barackfa, azokon nincs sérülés. Mostanában voltak erős széllökések is. Nem zárom ki, hogy akár már egy hete is történhetett. Ez a 2 károsult fa egymás mellett van.
Az a fura, hogy csak egy vastag ágat tört.
Felénk mikor vádak drimbolnak, akkor több sérülés keletkezik, törnek a vékony ágak (közvetlenül az elágazásnál) és sérül a kéreg is.
Szerintem ez nem vad.
Kérdező!
12-es vagyok.
Konkrétan a szemem előtt állt 2 lábra a kecske, nekitámaszkodott a fa törzsének és kapta el a férfikar vastagságú ág végét (20 éves fa) és rántotta le, miközben az a tövében eltört.
A konyha ablakból láttam és mire kivergődtem, addigra megtörtént.
Nyilván egészséges fánál ez másképp működne, de már az enyém sem volt toppon.
Ha nálad patanyomok is vannak, akkor esélyesebb a vadakra gondolni, mint valami erőltetett krimit bekalkulálni.
Történnek rejtélyes dolgok, ahogy nálunk is a telken.
Ez a barackfánk is a telken 2 m. magasan lett megrágva, úgy, hogy be van kerítve, és nyúlon kívül más nem fér be, az is nehezen.
Hogy mászott fel? (Mert ugye egyértelmű, hogy nem a szomszéd rágta meg!)
Mutattam a szomszédnak (ő is már éltesebb korú /nyugdíjba készülő/ - mint én. Otthon van a kerti témákban - szerinte szarvas lehetett...nála is okozott hasonló károkat.
Köszönöm a hozzászólásokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!