Hogyan álljak neki az MTD fűnyíróban olajat cserélni?
Figyelt kérdés
..... És persze hogyan folytassam?
2021. máj. 9. 12:18
1/7 A kérdező kommentje:
Szerintem nincs rajta olajleeresztő csavar
2021. máj. 9. 12:46
2/7 anonim válasza:
Fecskendővel szívd ki.
De szerintem senki sem cseréli, max utántölti.
2021. máj. 9. 14:05
3/7 mindentudó99 válasza:
Ha nics leeresztő csavar akkor kiöntöd velőle. Két évente cserélem
2021. máj. 9. 15:32
4/7 A kérdező kommentje:
Ha jól emlékszem, tavaly cseréltem.
Régebben laktam egy helyen bő 3 évig..nagy volt a terület, ugyanilyen fűnyíróval...de nem cseréltem olajat az egész ottlétem alatt (igaz, abszolut kezdő voltam-eszembe se jutott pedig nem voltam már fiatal akkor sem)...pedig sokat fűnyíróztam
Lehet, hogy lebeszéltetek a mostani olajcseréről....köszi
2021. máj. 9. 15:59
5/7 A kérdező kommentje:
Bocsánat - azt elfelejtettem, hogy Briggs and Stratton motor van benne...akkor se cseréljek?
2021. máj. 9. 16:06
6/7 anonim válasza:
Vagy 25-50 üzemóra után, vagy évente kell, a leírás szerint, amelyik hamarabb jön el. De 2 évente akkor is érdemes, ha nem ment 25 órát se.
Kiöntöd a beöntőnyíláson keresztül. Érdemes keresni egy segítőt, de végső soron egyedül is lehet. Vágd le mondjuk egy literes olajos flakon egyik oldalát, úgy fektetve viszonylag könnyű beletalálni. PET az összeugrik a hőtől.
Akkor csináld, amikor épp befejezted a munkát, és fel van keveredve az üledék, plusz híg a meleg olaj.
2021. máj. 9. 18:49
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!! Szerintem nem használtam 25 órát a legutóbbi (sztem tavalyi) olajcsere óta. Azt is én csináltam, csak....biztos, ami biztos alapon tettem fel a kérdést. Azt hiszem tul.képpen csak attól féltem, hogy a benzin ki ne folyjon...mert volt még benne kb. harmadáig - amikor oldalra fordítom a gépet. Megnéztem az olajszintet (kb. 3 perc járatás és utána kb. 20 perc szünet után....egy csepp se hiányzik belőle. Valójában nem is értem, hogyan tud úgy 10-15 órát üzemelni, hogy ne vesszen az olajból. Jó, tudom, a 'jobb' személyautók is nagyon sok km-t elmennek lényeges/érzékelhető olajveszteség nélkül (volt bnőmnek VW polója volt - az is elment évekig anélkül, hogy olajat kellett volna utánaönteni). Másfelől az is igaz, hogy én max. 15 órát használtam, viszont (leírni sem merem)..én aztán nem kímélem, mert 30 centis gazoknak is nekimegyek vele....sőt, mondhatom, hogy leginkább ilyen nagy gazokat - füveket nyírok vele. Persze, általában nem tolom, hanem húzom, mert tolni leginkább csak olyan terepen érdemes, ahol megy mint kés a vajban. Olyan pedig nálam ritkaság.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!