Szerintetek jó e tafrina ellen/őszibarack/ a topas gombaölő permetszer?
Figyelt kérdés
tafrina2021. ápr. 29. 11:26
1/6 anonim válasza:
Hát a leírásban leginkább lisztharmat ellen ajánlják...
2/6 anonim válasza:
Nem jó. Mivel konazol, ezért valószínűleg van egy kis tafrinaellenes mellékhatása, de ilyen hűvös és nedves időjárásban ez mindenképpen kevés.
Folicur, Score, Alfa Solo, stb.
Mostanra már legalább a 2-3. permetezésnél kell tartani, mert ha szokott lenni a kertedben ilyen gomba, és nem permeteztél, akkor már nincs az a szer, ami kiviszi a barackodból. Csak majd a száraz, forró nyár. Most már csak lassíthatod a gomba fejlődését a permetezéssel.
3/6 A kérdező kommentje:
komoly lemosó permetezés után, már 2-szer permeteztem corus gombaölővel. azt mondották,hogy hideg időben ez a jó. akkor most mit csináljak?
2021. ápr. 29. 18:20
4/6 anonim válasza:
A kérdésben Topas van említve. Most meg azt mondod Chorus-szal permeteztél. Nehéz eligazodni rajtad. A Topas nem jó tafrina ellen, a Chorus viszont kiváló és hatékony is ebben a hűvös időben! Főleg ha már nem csak virág, de levél is van a fán, és van mint felszívódni a Chorus-nak.
5/6 anonim válasza:
A Chorus hideg időben a monília ellen jó. Tafrina ellen nem írják sehol, hogy hatna.
Vegyél olyan szert, amire rá van írva, hogy tafrina ellen jó. Természetesen, csak felszívódót használj most már.
6/6 A kérdező kommentje:
corussal permeteztem 2 szer a hidegben most akartam áttérni topas ra de az állítólag nem megfelelő ennyi az egész.
2021. ápr. 30. 10:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!