Kezdőoldal » Otthon » Kert » A virágárusnál,amik kaphatók...

A virágárusnál,amik kaphatók kis szegfűk,azok évelők?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 28. 19:36
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Rengetegféle szegfű létezik. Amiket általában látok, azok évelők, de léteznek nem fagytűrők is. Bár azok inkább nagyobb virágúak. Olyan helyen vedd, ahol meg tudják mondani a nevét, és rákeresel a neten. Piacon az őstermelők általában a vetőmag zacskóját is meg szokták mutatni felénk. Talán kerti szegfű vagy kínai szegfű lehet, amiket látsz, ezek évelők, nekem is van egy cserépben a lépcsőn már vagy 4 éve.
2021. ápr. 29. 06:45
 2/6 anonim ***** válasza:
72%
"Jó napot kívánok! EZ évelő szegfű?"
2021. ápr. 29. 07:52
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi 1# a választ!
2021. ápr. 29. 09:13
 4/6 anonim ***** válasza:

2

Ez is egy megoldás, de nem a tökéletes, szóval megértem, miért pontozott le a kérdező. A virágboltokban általában nem hozzáértő kertészek dolgoznak, hanem innen-onnan felvett csinos lányok, akik a tulajdonos szerint vonzani fogják a férfivásárlókat, mikor az asszonynak akarnak venni valami virágot. Nekem legalábbis az a tapasztalatom, hogy ritka az a virágbolti árus, akinek fogalma lenne róla, hogy mit árul. Azt megtanítják neki, hogy hogy kell becsomagolni az árut, és ennyi. Ha jó eladó, netán a forgalomból is részesedik, akkor azt fogja mondani, amit szerinte a kedves vevő hallani akar.

- Hát persze, hogy évelő! Melyik növényt is kérdezte? Mindegy, csak vegye meg, nálunk minden növény évelő. Majd megnézem a neten, hogy mit is jelent az, hogy évelő.

2021. ápr. 29. 15:46
 5/6 A kérdező kommentje:
Utolsó! Köszönöm. Nem akartam részletesen belemenni,mert a kérdés szempontjából lényegtelennek éreztem...de...a tegnapelőtt vettem 3kis cseréppel. Kérdeztem az eladót,hogy "ezek évelők?" (merthogy nekem alapból is úgy rémlett) erre azt válaszoltam,hogy "szerintem igen". Hát nekem nem volt meggyőző és láttam,h annyira zavarba is jött,hogy halvány lila dunsztja sincs,h nem piszkáltam. Felesleges is lett volna. A lényeg,h évelő.
2021. ápr. 29. 20:29
 6/6 A kérdező kommentje:
*válaszolta
2021. ápr. 29. 20:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!