Kezdőoldal » Otthon » Kert » Vettem egy borostyánt, de...

Vettem egy borostyánt, de folyton elszárad, miért?

Figyelt kérdés
Olvastam, hogy ilyenkor vágni kell őket, szoktam is, nem csak az elszáradt részeket. Nem is öntözöm túl, de sosem hagyom, hogy száraz legyen a földje (azt olvastam, hogy még nedvesnek kell lennie, amikor locsolod). Ez természetes, vagy elrontok valamit?

2021. ápr. 13. 19:03
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja, azt nem írtam, hogy bebarnulnak a levelek, de nem mindig lesznek szárazak. Hátha segít valakinek :)
2021. ápr. 13. 19:04
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én meg nem tudom kiírtani a kertből, adok egy halommal
2021. ápr. 13. 19:57
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Dettó ugyanaz.

kiírthatatlan

2021. ápr. 13. 20:20
 4/9 anonim ***** válasza:
fűtőtest felett tartod őket?
2021. ápr. 13. 20:28
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Hogy csinálod hogy tudtad kinyirni?

Itt kiirthatatlan a kertben. Bárhol legyökerezik, kihajt.

Árnyékos, nedves helyet szereti. De a koppszáraz földben is kinő nálunk.

2021. ápr. 13. 21:42
 6/9 anonim ***** válasza:

Méreggel öntözöd?

(Én a szomszéd átlógó borostyánából vágtam le ősszel....Ott hagytam, had száradjon... szárad is, kókadt is... Aztán megbántam,mert rájöttem, jó lenne egy karácsonyi díszhez némi élő zöld. Hát volt még rajta 1-2 szebb rész, szóval fogtam, és kint vödör vízbe tettem az egészet, hogy ami még él, hátha szebb lesz! Lett is! Feléledt az egész növény, a színe is élénk zöld lett! Felhasználtam belőle amit, a többit végül tényleg odadobtam száradni. Aztán eljött a tavasz, meg hogy húsvétra sem fogok tudni még a virágosnál se valami kórót venni. Újra vízbe tettem a haldokló borostyánt, és láss csodát, volt amelyik újra feléledt!!!!

Hangsúlyozom, lemetszett volt mind, egynek sem volt lényeges gyökere, és feléledt!)

Nem lehet, hgoy te már annyira öntözöd, hogy kirohad és azért csunyul a színe?

2021. ápr. 14. 07:46
 7/9 anonim ***** válasza:
96%
Azt azért nem ártana leírni, hogy lakásban tartható (trópusi eredetű) szobaborostyán van cserépben, vagy kinti borostyán a kertben.
2021. ápr. 14. 08:02
 8/9 anonim ***** válasza:
94%

Kerti "vad" borostyánról, vagy cserepes szobaborostyánról beszélünk?

Előbbi kb. kiirthatatlan.

Utóbbit én se tudom életben tartani semmilyen módszerrel, meg egyik ismerősöm se. :D

2021. ápr. 14. 09:34
 9/9 anonim válasza:
Nekem tudtok adni borostyánt ?
2023. szept. 27. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!