Ananász ültetvény?
Sziasztok!
Van esetleg valaki aki ültetett mar ananászt? Én megprobaltam ezt a vizes variációt de érdekel hogy esetleg kinek hogy vált be? Valamint ez egy nagyon érett ananász volt és a teteje belül elkezdett össze poshadni volt egy kis hajtása de teljesen löttyedt volt. Kinek mi a tapasztalata?.
Én egyszer próbáltam, sikerült. Vízben kigyökerezett, aztán virágföldbe ültettem.
Úgy kell levágni a tetejét, hogy gyümölcshús ne maradjon benne egyáltalán.
A zöldjének frissnek kell lennie. Vízben gyökereztettem, utána elültettem egy cserépbe.
Ez történt másfél éve. Azóta néha meglocsolom. Mostanában a közepe nagyon megugrott neki, de a virágzásra elvileg még várni kell.
3-as vagyok. Próbáltam gyökereztetés nélkül is, 2-3 nap szárítás után is a földbe rakni. A közepén 3 hónap óta sincs új hajtás, viszont a szélein még mindig zöldek a levelek. Remélem megmaradnak ezek is.
Plusz néhány hete még egyet csináltam gyökereztetés nélküli módszerrel, neki szerintem hideg volt a helyiség, ezért a konyhába tettem, ahol kicsit melegebb van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!