Balkon eper lakásban tartása amíg a fagy tart?
Az a problémám, hogy mivel hirtelen megint fagyok vannak, emiatt inkább behoztam a lakásba a balkon ládába ültetett epert. Direkt az erkély közelébe raktam, hogy kapjon ugyanúgy fényt, rendesen locsolom továbbra is, javarészt akváriumi vízzel, ahogy eddig is.
Viszont az a bajom, hogy úgy néznek ki a levelei a növényeknek, mintha száradnának ki, pedig rendesen locsolom, a földje is nedves... Mi lehet a gond? Még azelőtt beszedtük, mielőtt jöttek az esti minuszok.
A muskátli is ugyanúgy be lett szedve, és az meg szépen fejlődik tovább és nem mutatja azt, hogy bármilyen gondja lenne.
Ha esetleg a hőmérséklet gond, annyit tudok csinálni, hogy átviszem az étkezőbe, mert ott pár fokkal hűvösebb van.
De például ezeket a hirtelen havazásokat nem tudom, hogy kibírná e főleg, hogyha most kiraknám a 20 fokból a 0-ba... :(
Kb 1 hete bent van. Az utóbbi pár napban tűnt fel, hogy így csoffadnak a levelei.
Nem lett volna szabad bevinni. Látni a leveleken a fényhiány miatti megnyúlást. Bent nagyon kevés a fény, és ehhez képest nagyon meleg van. Nappal is, de főleg éjszaka.
Holnap már nem lesz fagy, tedd ki.
A föld tetejének nem kell mindig nedvesnek lenni. A túlöntözés nem tesz neki jót. Akkor öntözd, amikor már teljesen száraz a föld teteje.
Ezt egyszer kipróbáltam.
Ketté választottam az erkélyen korábban gyönyörű és rengeteget termő epret.
Felét kint hagytam a téli hidegben.
A másik részét beteytem egy ablakra szerelt üvegház félébe.
Tavasszal a bentit is kivittem.
Ami kint telelt a fagyban, az gyönyörűen virágot ontott és rengeteg termést hozott.
Amelyiket bent teleltettem, az semmire nem ment, alig volt rajta egy-kettő jelképes csökevényes termésféle.
Eper szobába még ideiglenesen sem való, mert megsínyli.
Szerintem legalább felét ültesd ki másik edénybe és tedd ki.
A másik meg maradkon a fagyokig, majd tedd a kinti mellé.
Majd Te is meglátod az eredményt.
Még más...
Az epret nem jó talajtrágyázni mert tönkre megy a gyökere, viszont mivel tápanyag igényes, ezért a levelét kell lombtrágyázni 1%-os foszfor túlsúlyos műtrágyával.
Utána a talaját tiszta lágy vízzel locsoljuk.
De csak akkor trágyázzuk majd a lombját is, ha már kint lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!