A metszőollót használat után mivel szoktátok takarítani?
Figyelt kérdés
2021. ápr. 7. 17:08
1/9 anonim válasza:
Semmivel se nagyon, nem szokott az koszos lenni. Letörlöm és ha tudom, hogy jó darabig nem lesz használva fújok rá valami kenőspray-t, hogy rozsdáljon.
2/9 anonim válasza:
Az első alighanem "NE rozsdáljon"-t akart írni. Semmi baj, előfordul.
Én csak akkor törlöm szárazra, ha nedves lesz, nehogy megrozsdásodjon. Időnként csöppentek olajat a tengelyére.
4/9 anonim válasza:
Sok metszéstől az egymás felőli oldalakra felrakódik némi piszok. Növényi nedvbe ragad valami, idővel nagyon kemény lesz, és eltartja egymástól a pengét meg a támasztót. Ezt letolom pl. reszelő végével, vagy késsel, vagy kocérral, vagy bármi fémmel, ami a kezem ügyébe kerül. Más tisztítási műveletet nem szoktam végezni. A metszőolló is olyan, mint a cipő meg a kutya, hogy egy idő után amennyi piszok rárakódik, annyi le is kopik. Időnként olajozom a tengelyt, az egymáson csúszó részeket, a rugót. 2-3 évente szétszedem teljesen, és az olajsarat letakarítom a nem látható részekről.
5/9 anonim válasza:
A #4-es nagyon jól részletezve leírta.
Én megtoldom annyival (talán tudod is, de ha már eszembe jutott megírom), hogy az esetleges betegségek egyik fáról a másikra való átvitelének kiküszöbölésre ajánlatos a metszőollót fertőtleníteni vagy legalább alaposan csap alatt megmosni.
6/9 anonim válasza:
Aki nem takarítja, remélem úgy csinálja, hogy előbb levágja a beteg növényi részeket mert az a sürgős és utána szépen az egészséges részeket is megfertőzi.
Szappanos víz, alkohol, wd40.
7/9 anonim válasza:
Ha egy kertben van beteg növényi rész, aminek a betegsége így terjed, akkor minden egyes vágás után alkoholban áztathatod félórát az ollót, akkor is biztos lehetsz, hogy az összes fád el fogja kapni azt a betegséget. Legfeljebb fél évvel később. Vagy félórával. Nyáron a szívogató rovarok (a gyomrukban) meg az énekesmadarak (a körmükkel) pillanatok alatt átvisznek minden fertőzést.
9/9 anonim válasza:
Pont a napokban tisztítottam én is, ronggyal meg féktisztítóval, utóbbi nem tudom mennyire ajánlott, de jól tisztít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!