Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen márkát ajánlanátok...

Milyen márkát ajánlanátok rotációs kapából?

Figyelt kérdés
400 szögölös, homokos talajú hobbitelek megműveléséhez keresek rotakapát. Melyik márkát tudnátok jó szívvel ajánlani megbízhatóság, anyaghasználat, kezelhetőség szempontok alapján? Előre is köszönöm.

2021. ápr. 1. 10:46
1 2
 1/14 anonim válasza:
Szentmihályit. Brigg motorosat.
2021. ápr. 1. 10:50
 2/14 A kérdező kommentje:
Pont most számolják fel a céget, így olyat már nem vennék.:(
2021. ápr. 1. 11:22
 3/14 anonim ***** válasza:
Inkább Honda motorosát.
2021. ápr. 1. 11:22
 4/14 anonim ***** válasza:

[link]

Én ezzel dolgozok már évek óta, kb. 1200 négyzetmétert kapálok vele évi 2x.

Amit már ez a gép kapott és kibírt...bátran merem ajánlani.

2021. ápr. 1. 13:25
 5/14 anonim ***** válasza:
400 ezerért már jól kapálhat..
2021. ápr. 1. 13:32
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
A lényeg honda vagy Briggs motoros legyen. A briggs motoros kapák másik jelölése "BS"
2021. ápr. 1. 13:37
 7/14 anonim ***** válasza:

Nincs már jó magyar. A Szentkirályi se ugyanaz már, mint régen. Tavaly vettem egyet, az erősebb kivitelű hajtóművel, hát rettenet, egy csomó mindent át kellett (és kell is még) alakítani, hogy használni lehessen. Aki áttervezte, az nem hogy nem használt még rotációs kapát életében, hanem még olyan embert se látott, aki használt volna. Nincs hozzá használható csoroszlya, a szarv nem rögzíthető gyárilag, tolni nem lehet a hátsó kerekek miatt, stb. Az anyaghasználat borzalom, a kapatengelyek vékony falú vízvezetékcsövek, ezekre is rá kellett hegeszteni csőszeleteket, mert már 2 óra munka után elkezdtek szétverődni.

Csak azért vettem, mert a felső része levehető (bilinccsel), ezért két részben lehet betenni a kocsiba. Ha otthon van a kert, vagy feltolod az utánfutóra, akkor erre neked nincs szükséged.

Akkor lehet pl. Oleo-Mac, Ruris, Loncin. Honda vagy Briggs motorral. Ezek mind ugyanolyan, viszonylag jobb kínai gyártmányú kapák. (Az Oleo-Mac is, az olaszok csak a matricát adják egy kínai géphez.) Ha nem kellett volna szétszedhető, akkor Rurist vettem volna, Romániából rendelve, mert ott jóval olcsóbbak (voltak legalábbis tavaly).

2021. ápr. 2. 07:02
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat! 400 ezret első körben nem költenék rá, attól függetlenül, hogy tudom a minőségnek ára van, de azért köszönöm az ajánlást.

Most az utolsó válaszoló által ajánlott Rurisokkal szemezek.

2021. ápr. 2. 10:58
 9/14 anonim ***** válasza:
100 ezer környékén van hecht rotakapa briggs motorral
2021. ápr. 2. 13:08
 10/14 A kérdező kommentje:
A Hechtről elég csúnya dolgokat írnak összeszerelés és anyaghasználat terén. Jelenleg AGT lenne a befutó, Honda motorral, de még olvasgatok előtte.
2021. ápr. 2. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!