Bambuszok tényleg 25-28 cm-t is nőnek egy nap alatt?
Nekem ez annyira hihetetlen. Elültetem a megfelelő körültekintéssel, olvastam első évben a rizómákra gyúr, utána második éven fog csak nőni. Első éven, egy szezon alatt nem várható látványos takarás akkor tőle?
Második éven meg tényleg egy hónap alatt megnőhet akár 3 méteresre is...?
Nálam pl. lila akác van és az is tud nőni akár fél métereket is egy nap alatt.
Sajnos folyamatosan kell leszednem ezeket az állandóan növekvő indákat.
A bambusz fűféle, úgyhogy simán lehet. Úgy kell elképzelni ezt, hogy eső után megszívják magukat vízzel a növényi sejtek akár a szivacs és kitágulnak, megnyúlnak a hajtások.
Azonban vigyázz, mert ha jól érzi magát a bambusz, akkor nem fog megállni a növekedése. Nagyon erős gyökere van, mindent elnyom maga körül, erős műanyag lemezekkel kell körbevenni kb. 30 cm mélyen különben megállíthatatlanul terjed.
Úgy jársz mint mi a csodasövénnyel, első 2-3 év örömködés, aztán nem győztük irtani, mert szó szerint ránőtt mindenre.
A gyökere a lényeg, mint mindennek. Ha nincs elég gyökér, akkor nem számít, hogy mekkora hajtása van pillanatnyilag.
25-28 cm-t nem az nő naponta, aminek 3 m a maximuma, hanem ami 30 m-esre nő.
Nem, első évben semmitől nem várhatunk csodát. Mind a lefelé való gyökeresedésre fordítja ilyenkor az energiáit. Aztán második évtől kezd hajtani. Én is ültettem 2 tövet tavaly próbaképpen (sajnos nem emlékszem pontosan melyik fajtát választottam, de talán a Phyllostachys aureosulcata-t), hogy egyáltalán jól fogja-e érezni magát nálam. Mit sem nőtt azóta sem. Most már naponta járok ki hozzá a kertbe, és nézegetem, még nem hajt, de állítólag májusban ébrednek fel csak, akkor kezd majd hajtani.
Vettem egy kis tő sasa oshidensist is, csak törpe növésű, bokrosodó fajta, na ő már hozza a pici új hajtásait is, kíváncsi vagyok mit produkál majd az idén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!