Kezdőoldal » Otthon » Kert » Bambuszok tényleg 25-28 cm-t...

Bambuszok tényleg 25-28 cm-t is nőnek egy nap alatt?

Figyelt kérdés

Nekem ez annyira hihetetlen. Elültetem a megfelelő körültekintéssel, olvastam első évben a rizómákra gyúr, utána második éven fog csak nőni. Első éven, egy szezon alatt nem várható látványos takarás akkor tőle?

Második éven meg tényleg egy hónap alatt megnőhet akár 3 méteresre is...?

2021. márc. 29. 11:18
 1/7 anonim ***** válasza:
78%

Nálam pl. lila akác van és az is tud nőni akár fél métereket is egy nap alatt.

Sajnos folyamatosan kell leszednem ezeket az állandóan növekvő indákat.

2021. márc. 29. 11:21
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Származási helyükön talán, de ami klímánk azért mégsem olyan.
2021. márc. 29. 11:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A bambusz fűféle, úgyhogy simán lehet. Úgy kell elképzelni ezt, hogy eső után megszívják magukat vízzel a növényi sejtek akár a szivacs és kitágulnak, megnyúlnak a hajtások.

Azonban vigyázz, mert ha jól érzi magát a bambusz, akkor nem fog megállni a növekedése. Nagyon erős gyökere van, mindent elnyom maga körül, erős műanyag lemezekkel kell körbevenni kb. 30 cm mélyen különben megállíthatatlanul terjed.

Úgy jársz mint mi a csodasövénnyel, első 2-3 év örömködés, aztán nem győztük irtani, mert szó szerint ránőtt mindenre.

2021. márc. 29. 12:36
 4/7 A kérdező kommentje:
Első éven még azért ne várjak csodát gondolom, ha vennék már eleve méteres növényt sem :)
2021. márc. 29. 12:58
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A gyökere a lényeg, mint mindennek. Ha nincs elég gyökér, akkor nem számít, hogy mekkora hajtása van pillanatnyilag.

25-28 cm-t nem az nő naponta, aminek 3 m a maximuma, hanem ami 30 m-esre nő.

[link]

2021. márc. 30. 06:18
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Az eredeti élőhelyén akár fél métert is tud egy nap alatt nőni, ezért számít olyan népszerű megújuló alapanyagnak. Csak akkor érdemes telepíteni, ha nem bánod, hogy utána soha többé nem szabadulhatsz tőle.
2021. márc. 30. 19:04
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem, első évben semmitől nem várhatunk csodát. Mind a lefelé való gyökeresedésre fordítja ilyenkor az energiáit. Aztán második évtől kezd hajtani. Én is ültettem 2 tövet tavaly próbaképpen (sajnos nem emlékszem pontosan melyik fajtát választottam, de talán a Phyllostachys aureosulcata-t), hogy egyáltalán jól fogja-e érezni magát nálam. Mit sem nőtt azóta sem. Most már naponta járok ki hozzá a kertbe, és nézegetem, még nem hajt, de állítólag májusban ébrednek fel csak, akkor kezd majd hajtani.

Vettem egy kis tő sasa oshidensist is, csak törpe növésű, bokrosodó fajta, na ő már hozza a pici új hajtásait is, kíváncsi vagyok mit produkál majd az idén.

2021. ápr. 21. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!