Mit tegyek az orchideámmal?
Legjobb, ha interneten nézel utána, mert látás nélkül bajos tanácsot adni.
A földje bizonyára jó (könnyű, homokos, vízáteresztő). Amit rosszul tehettél: túlöntözted, vagy nem kap elég fényt (de a jelek nem erre utalnak).
Az nem lehet, hogy a virágja a végét járja, ezért lehullik? Neveld tovább, talán még az idén, vagy jövőre minden bizonnyal virágozni fog. Nehogy túlöntözd és az edényében sose álljon víz.
Ennyit így - látatlanban...
Bocsánat!!! Én kaktuszról írtam, de Te orchideáról kérdeztél.
Nézz utána az interneten vagy szakkönyvben. Ezt sem szabad túlöntözni, a cserepe átlátszó legyen, mert a gyökereivel is asszimilál. Itt az interneten is van kérdés a gondozásáról. Keress rá az "orchidea, vagy orchidea gondozása" kulcsszavak között.
Ráakadtam egy kérdésre, mindjárt elküldöm linken.
Én a bolti orchideaimat nyáron hetente télen 2-3 hetente beáztatom vízbe. A cserepet feltöltöm vízzel. Ebben hagyom 20 percet és kiöntöm a vizet. Neki pára kell.
Én nem táp rudat használok, hanem folyékony oldatot. Abból az előírás szerint adok. Utána szépen virágzik.
Én se értettem hozzá, ennyit tapasztaltam ki és gyönyörűen hozták a virágokat.
Férjem megnézett egy csomó videót a gondozásukról és kettőt azok szerint variált, azok tönkre is mentek. Pff
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!