Kezdőoldal » Otthon » Kert » A pattogatni való kukoricát...

A pattogatni való kukoricát el lehet ültetni?

Figyelt kérdés

Kimérős, hipermarketekben lévő magárusoknál kapható pattogatni való kukoricát el lehet ültetni? Ki fog kelni?

Vagy esetleg ez már van kezelve valamivel, ami miatt nem kelnek ki?

2021. márc. 26. 11:49
 1/8 anonim válasza:
0%
Az ami már ki van pattogva az nem fog kikelni szerintem, de amit boltba lehet venni zacskós popcorn és mikróban kell kipattogtatni abban néha maradnak magok amik nem pattognak ki és azokat elvileg el lehet ültetni és szerintem kikel
2021. márc. 26. 12:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Csak a margóra: a kérdező pattogatni VALÓ kukoricát említ és nem pattogatott kukoricát. Nem tudok arról, hogy csírázásgátlóval lenne kezelve. Az elvetése még korai, de ápr. közepén (ha a talaj hőmérséklete elérte tartósan a +7 C°-ot, akkor kb. 8 cm mélyen vesd el és lépj rá a fészekre, ahová ülteted (biztosítod a kapilláritást a talajban). Egy fészekbe 2-3 magot vess. Ha mindkettő erőteljesen fejlődik, akkor vagy meghagyod, vagy egyiket kivágod, óvatosan, hogy ne sértsed meg a másikat.
2021. márc. 26. 12:18
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én még nem láttam soha ilyen helyen, de ha veszel úgyis pattogatni, akkor egy tejfelespohárba ültetsz belőle, és meglátod. Meleg szobában 10-14 nap alatt kikel. Szerintem simán csíraképes lesz.
2021. márc. 26. 12:24
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mindenképp megpróbálkozom vele.

Jópárszor ültetünk már kukoricát, de most kicsit más elképzelésünk van, a ház oldalába szeretnénk ültetni, ahol pázsit van. Palántázásra gondoltunk, hogy ne kelljen annyira megpiszkálni a füvet, de nem tudom ez mennyire jó ötlet, mennyi idő után lehetne így kiültetni?

2021. márc. 26. 12:42
 5/8 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy ne keljen megpiszkalni a füvet?

Ugyan úgy elő kell neki készíteni a talajt mint a többi növénynek át kell mozgatni legalább 15 cm mélyen legyen puha földje.

A fű közepébe nem teheted bele a kemény földbe. Kapálni is kell majd nagy gyökeret növeszt.

A kukoricát nem kell palantazni nem is érdemes nem is szereti.

És ha a ház oldalán árnyék van bizonyos napszakban akkor az nem lesz jó nem szereti az árnyékot egész napos napsütés kell neki.

2021. márc. 26. 12:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Egyszer vetettünk, sima magot. Kikelt, de nagyon nyomi csöveket hozott. Szerintem rendes vetőmagból érdemes vetni. De a kérdésedre a válasz, igen, vethetsz a fűbe, ki fog kelni.
2021. márc. 26. 14:55
 7/8 anonim ***** válasza:

Ki fog kelni fűben, de termést azt nem kell várni.

A kukorica kimondottan komoly talajművelést kíván, 15 cm művelési mélységgel is csak valami fejletlen csöveket tud hozni.

20 cm mélyen, minimum 80-100 cm szélességben ásd fel a földet, akkor lesz termésed. Fűben nem.

Aki látott már közelről kukoricatáblát, azt tapasztalta, hogy a széleken, ahol az egyik oldalon a szántatlan rész van, vagy pláne fű, ott kicsik maradnak a növények, és nem is mindig van rajtuk cső.

2021. márc. 26. 17:01
 8/8 anonim ***** válasza:
A pattogatni való kukorica alapból "nyomi" csöveket nevel,harmada,negyede a takarmányénak.
2021. márc. 26. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!