Kezdőoldal » Otthon » Kert » Nyáron a medencébe ez a...

Nyáron a medencébe ez a tabletta jó lesz?

Figyelt kérdés

10m3 a medence. Egy ilyen szűrő lesz hozzá: [link]

Ha 15-20m3-hez egy tablettát ír akkor vágjam félbe majd?

Ez a szűrő elvileg ChemConnect adagolós, abba tehetem majd a tablettát igaz?

Ezek közül melyik vegyszert ajánlanátok?

[link]

[link]

[link]

2021. márc. 11. 17:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Én annyira nem szeretem a klóros vizet, ezért kevesebbet raknék bele a felezés jó ötlet :)
2021. márc. 11. 18:10
 2/5 anonim ***** válasza:

Ezt úgy nem lehet megmondani... Sok minden függvénye, hogy mivel és mennyivel tudod majd a medit tisztán tartani. Milyen vízzel töltöd, mennyit használod, hogyan használod, milyen az idő, mennyit forgatod, hogy alakul majd a pH, stb..... Stb..... Stb.

Menet közben fog kiderülni, hogy mi, hogyan hat, miből mennyi kell. A víz minőséget mérni is kell, arra is gondolj... Nem csak annyiból áll, hogy dobálod bele ész nélkül a kémiát...

2021. márc. 11. 19:05
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én sima úszós vegyszeradagolót használtam, abba tettem a klórtablettál, így ahogy oldódott, biztosította a folyamatos adagolást. Nem kell elvágni a tablettát, mivel folyamatosan kell adagolni a klórt, ugyanis kiszellőzik a vizből. Ezen felül fogalalkoznod kell a víz pH-jával, mert a csapvíz, legalábbis nálunk kicsit magas értékű volt, ez mindig le kellett tolnom, ez ugye nem tesz jót a bőrnek, és síkosnak is érzed majd a medence alját, ehhez kell valami műszer vagy tesztcsík. Ezen felül még szükség lehet ügynevezet pelyhesítő vegyszerre ami az apró lebegő szennyeződéseket "összetapasztja" és fel lehet porszívózni a medence aljáról, vagy a szűrő könnyedén felszívja.
2021. márc. 11. 19:32
 4/5 Majatom ***** válasza:

Nekünk egy kisebb 6 m3-es medencénk van. 3. éve használjuk. Első évben amiket vettem hozzá:

Úszó klórtabletta adagoló

Klórtabletta

Algaölő 2 különböző fajta

Háló

Tesztcsík

Medencetakaró

A kezelés:

Feltöltés előtt a felületét lepermetezem nagyon töményre kevert algaölővel, és azt hagyom megszáradni. Utána feltöltöm vízzel, beleteszem az úszó adagolót benne egy klórtablettával, beleteszem az algaölőből, amennyit ír ennyi vízhez, és letakarom. A szűrős (nekem még papírszűrős van) keringető szivattyú egy időzítőre van kötve, a szivattyú teljesítménye (m3/h) alapján úgy, hogy naponta kétszer átforgassa a vizet. Az én szivattyúm teljesítménye 1,5 m3/h, így nekem naponta 2 x 4 órára kapcsolja be az időzítő a szivattyút. Ez a teljes szezonban üzemel. Pár naponta ellenőrzöm a tesztcsíkkal a vizet, és ha kell, állítok az úszó adagoló nyílásán, klórtabletta állandóan van az adagolóban. Mikor használjuk a medencét, olyankor az adagolót kiveszem. Algaölőt egy héten egyszer (nálam ez vasárnap, mert így szoktam meg, és nem felejtem el) teszek bele mindkét fajtából, amennyit ír a 6 m3-hez. Az alját két hetente egyszer porszívózom, vagy ahogy koszolódik, de nekem erre csak egy slagom van, amihez csináltam egy fejet pvc csőből, és gravitálós elven működik. Használaton kívül mindig le van takarva a medence, ezért ha nincs eső, ami összegyűlik a takaró tetején, akkor ritkábban kell porszívózni, mert egyébként a takaró úszik a víz tetején, és a lomok is levehetők vele együtt. Használat előtt át szoktam menni rajta a hálóval, amivel a nagyobb, a víz tetején úszó szennyeződéseket távolítom el. Ph-t eddig nem kellett állítani.

Nekem ez a módszer bevált, egy szezont kibír így a víz, csak utántöltés szükséges 2-3 hetente a párolgás, és a porszívózás miatt.

2021. márc. 12. 11:00
 5/5 Majatom ***** válasza:

Az algaölők:

[link]

[link]

2021. márc. 12. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!