Elektromos rotátorról mi a véleményetek?
Le eszi a gatyád is!
Kérdés persze hogy 1 helységet akarsz fűteni ( pl.: fürdőszoba ) vagy fő fűtésként az egész házat, ebben az esetben további kérdések merülnek fel( szigeteles, nyílászárók, alapterület + lég köbméter, a hő igényetek...).
Tegyük fel 2000w teljesítményű ez óránként 2kwh- t fogyaszt 1Kwh ára 38 forint a1 tarifával ( mással nem is tudod meg hajtani).
Egy nap tegyük fel csak 8 órát kell üzemelni 8x2x38=608 forint 1 helység napi fűtési költsége 30 nappal számolva 18240 Ft ez szorozva a helységek számával ami legyen mondjuk 3 az 54720Ft/hó.
Ez egy fűtési szezonban 328320Ft ha általányt fizetsz akkor a havi villanyszámlád 27360Ft-al lesz több.
Ez persze lehet több is és kevesebb is lehet lesznek napok amikor 24 órából 16 órát kell működnie, persze leszek olyanok is mikor csak 6ot.
És ha 4 esetleg 5 helységet fűtesz máris más a matek.
Ha nincs áram nincs fűtés, jó tudom ha nincs akkor a gázkazán vagy a vegyes tüzelésű sem megy de azokat egyszerűbb aggregátorra kötni és nem is kell akkora teljesítményű.
Lehet nem pont ilyen véleményre voltál kíváncsi de ez sem utolsó szempont.
Hát ezt csúnyán be néztem🤦♂️🤦♂️🤦♂️
Valamiért a radiátor ragadt meg az agyamba🤓.
Dehát ilyen a diszlexia 😬
Ha nagyon apró kerted van, amiben homokföld van, és mindig van valaki, aki a drótot adagolja neked, akkor vegyél. Egyébként ne.
Mivel nincs súlya, ezért kicsit szárazabb, kötött talajon csak pattog a föld tetején, és lehetőleg rápattog a vetemény sorára.
A madzagot nem tudod úgy keresztül-kasul húzgálni, mint gyepen a fűnyíró után, tehát valakinek a sor végén kell tartani, hogy ne érjen le a földre, mert kitöröd különben a veteményt.
Egy rokon nem hallgatott rám, hogy ne vegyen, talán 3x használta (mindig veszekedés meg ordítozás lett a vége, mert az egyik nem jól húzta a drótot, a másik nem jól tartotta), úgyhogy végül eladták egy baleknek.
En ma is ilyennel kapáltam, nekem megfelel. Engem a kábel nem zavart. Úgy tettem, hogy oldalról jöjjön.
Nem igaz, hogy semmire nem való. Kicsi hobbikertem van, ahoz elég. Kevesebb helyet foglal, kevesebb karbantartást igényel. Olcsóbb is, nem is kicsit.
Youtubeon vannak videók róla. Bemutatják mire elég.
Nálam homok talaj van, utólag se vennék benzinest.
Na igen, de most üres a kert. Én a sorközművelést írtam, ha már kikeltek a dolgok, utána nem tudod oldalról húzni a drótot.
És meg lehet nézni a Youtube-videókat, igencsak bele kell kapaszkodni, hogy a saját súlyoddal, a derekaddal tarts vissza, mert saját súlya nincs. Egy benzinest (legalább 6 kapataggal) lehet úgy működtetni, hogy fél kézzel fogod az egyik szarvát, azt is csak az irányítás miatt. Kemény földön is csak lenyomja a csoroszlyát az ember a földbe, és máris vissza van fogva. Közben persze halad a munka, nem ugyanazon a helyen pattogtatjuk, hanem sétálunk utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!