Létezik egy ásónyélre húzható, kétoldalas fogantyúval ellátott, fel-le mozgatható "döngölő", ami különösen kemény talajon BEÜTI AZ ÁSÓT a talajba. Hogy hívják az ilyen beütőt?
A Discovery, vagy a National Geographic TV adón van egy sorozat, ahol távoli, lakatlan helyeken (őserdőben, Alaszkában) építenek fa (rönk) házakat az új tulajdonosok. Itt a gödrök ásásához használják ezt a bizonyos szerkezetet. Egy felül zárt csőről van szó, amelyik ráhúztató az ásó fa nyelére, kétoldalt egy-egy (mint az ácskapocs) fogantyúval, az ásót a földbe szúrva emelgetik ezt a tákolmányt. Visszaeresztve az ásó végére ráütve besegíti az ásót a földbe.
Praktikus, kemény talajon nem kell erőlködni, amit én tákoltam, az kb. 4-5 kb, pár félméteres emelgetéssel már át is vágta a gyökérfonatokat.
A csákány nem jó helyette, a bobcat sem lenne jó a virágos kertembe. Talán még olajkút fúró berendezés sem...
Megtaláltam, fém sulykolónak hívják. Döngölőként is megtalálható, pl. a "szerszamia.hu" szerszám webáruház S65424 cikkszámú terméke. (Képet akartam feltenni, de nem tudom a módját, azért utaltam az árúház döngölő megnevezésű termékére.)
A válaszokat köszönöm...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!