Kezdőoldal » Otthon » Kert » Melyik vetőmag a legjobb? (márka)

Melyik vetőmag a legjobb? (márka)

Figyelt kérdés
főleg amiket a nagy mezőgazdászok vetnek, csak sajnos az nagy kiszerelésbe van vajon lehet olyat szemre venni?
2021. márc. 1. 08:44
 1/6 anonim ***** válasza:
Milyen növényeket szeretnél ültetni?
2021. márc. 1. 11:06
 2/6 A kérdező kommentje:
paprika féliék uborka zöldség paradicsomfélék
2021. márc. 1. 11:55
 3/6 anonim ***** válasza:

a nagy mezőgazdászok olcsó, közepes minőségű vetőmagot vesznek hatalmas tételben (amit te nem tudsz megvenni).

Neked vetőmag boltban vagy mezőgazdasági boltban kell magot venned, a vetőmag piac korrekt, minél drágább egy vetőmag általában annál jobb.

Én drágább royal vagy ZKI vetőmagot veszem meg, de a magok 99%-a kihajt mindig.

2021. márc. 1. 12:08
 4/6 anonim ***** válasza:
Én a nagyáruházakban leggyakrabban kapható Budapesti kertimag márkából szoktam vásárolni. A paradicsom és az uborka gyönyörűen kikel, paprika viszont egy se kelt ki az idén, úgyhogy most vettem a rédeitől, majd meglátom, hogy milyen eredményes lesz.
2021. márc. 1. 14:32
 5/6 anonim ***** válasza:

Én Rédeit és ZKI-t szoktam venni. Igen, a ZKI kicsit drágább, viszont az tényleg mindig kihajt, még nem csalódtam benne.

Na meg ugye mihez képest drága... egy csomag ZKI Black Beauty cukkini 500 ft, és van benne 15-20 mag, ha ebből te csak 10-et ültetsz el idén, már akkor olyan cukkinitermésed lesz, amit boltban és piacon csak sokszor 500 Ft-ért vennél meg.

Egy normális vetőmaggal mindenképp nyersz anyagilag.

2021. márc. 1. 15:59
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a legjobb a Kiepernkerl, de persze meg kell nézni, nem e négy - ötéves magról van szó, mert egy két évig jó ugyan minden vetőmag, de ahogy öregedik, úgy csökken a csírázóképessége., Azok sem rosszak, amiket írtak.

Én már régen ki a akartam próbálni lengyel vetőmagokat, szerintem sokkal hideg, vagy fagytűrőbbnek kell lenniük, mert a lengyel síkságra egész tavasszal akadálytalanul hatolnak be az északi szelek és így korán ki lehet nálunk ültetni, esetleg fűtetlen fólia alá, vagy akár szabad földbe és nem fagy el, ahogy már nemegyszer jártam.

2021. márc. 1. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.