Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen mélyre ültessem az új...

Milyen mélyre ültessem az új helyére ezt a kb. 8-10 éves körtefát?

Figyelt kérdés

A körtefa kora ne tévesszen meg senkit. Elkövettük azt a hibát, hogy a kertben egy régi, kb. 25 centi földdel elfedett régi beton teraszlap fölé ültettük a körtefát kiskorában. Nem tudtunk a betonlap létezéséről. Emiatt sohasem akart 1,5 méternél magasabbra nőni, és nem is terebélyesedett.

Végül tavaly fedeztem fel a betonlapot, és elhatároztam, hogy átültetem idén tavasszal a körtefát.

Milyen mélyre ültessem az új helyén?

Ahogy említettem, kb. 1,5 méter magas és kb. 10 éves.

2021. febr. 27. 13:13
 1/5 anonim ***** válasza:
77%
Az oltvány a talaj felett legyen. Ha nem volt oltva vagy nem tudodit jelent akkor olyan mélyre ültesd amilyen mélyen most volt, a gyökereit vágd vissza, az ágait is, a többit megoldja a fa.
2021. febr. 27. 13:35
 2/5 anonim ***** válasza:
az első 1-2 évben öntözd, hogy biztosan életben maradjon!
2021. febr. 27. 14:00
 3/5 mindentudó99 ***** válasza:
79%
Jól vágd vissza az ágakat és igen az oltásig ültesd el. Locsold rendesen. De már ne halogasd tovább
2021. febr. 27. 14:35
 4/5 anonim ***** válasza:

Az azért érdekes, hogy ha 25 cm mélyen volt a betonlap, akkor eredetileg hogy ültetted el? Egy fának szoktak legalább 60 cm mély gödröt ásni. De 40 cm-t még a nagyon lusták és hozzá nem értők is.

Ha mégis így volt, akkor úgy 15-20 cm-rel ültesd mélyebbre, mint volt. Csak hogy ki ne dőljön az első szélben, meg hogy kapáláskor ne akadj a gyökerekbe.

És igen, az is jó tanács, hogy nagyon erősen vágd vissza az ágakat.

Egy fotót mutathatnál róla.

2021. febr. 27. 18:23
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszaitokat! A napokban megcsinálom az átültetést.
2021. febr. 28. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!