Kezdőoldal » Otthon » Kert » Melyiket érdemesebb meg venni...

Melyiket érdemesebb meg venni ? A mű szoba növényt vagy pedig az igazit ? A mű pár ezer ft-al drágább

Figyelt kérdés
2021. febr. 19. 21:37
 1/9 anonim ***** válasza:
89%

Milyen életmódot szeretnél? Szeretnél gondoskodni egy élőlényről, locsolni néha, nevelgetni, szaporítani?

Ha nem, és csak dekorációnak kell, akkor vegyél használtan magánszemélytől műnövényt, az olcsóbb. Vagy újonnan is lehet keríteni, némelyik bolt sokkal olcsóbb.

2021. febr. 19. 21:48
 2/9 anonim ***** válasza:
81%

Az igazit, mert valódi.

Gondozni, ápolni kell, akkor sokáig gyönyörködhetsz benne.

2021. febr. 19. 21:49
 3/9 anonim ***** válasza:
53%
Nálunk a falra kis polcok vannak felfúrva, amire eleinte igaziakat tettünk. Egy ideig jól is viselték, de ugyebár ezek megnőnek, hiába árulják kis cserépben. Miután a legtöbb "kimászott" a cserépből, vettünk pár műnövényt, azok díszítik a lakást néhány dekoratív mütyür társaságában.
2021. febr. 19. 22:54
 4/9 anonim ***** válasza:
85%

Nálam nem lenne kérdés biztos nem vennék műt. Annak semmi értelme ha akarsz virágot vegyél élőt. Nagyon nem tetszik ha bemegyek egy szobába es ott a művirág, illúzió rombolóan hat.

Vagy előt vagy semliyet.

2021. febr. 20. 00:51
 5/9 anonim ***** válasza:

A nejem nagy szakértője a virágoknak.. élő virággal próbálkozott a lakás különböző helyein, de valami baj mindig volt.

Aztán a kertben mindenféle virágot ültettem(főleg rózsát) azóta csakis művirágot tart a lakásban..

Sajnos a szépségnek ára van..rendkívüki érzékkel választaja ki a szebbnél-szebb élő hatású virágokat, a kasszánál meg csak lesek..

Az biztos, hogy akárhány ezer egy virág, az a szépsége miatt bőven megéri..főleg a fürdőszoba ablakaiban vannak szép trópusi virágai.

2021. febr. 20. 05:38
 6/9 anonim ***** válasza:
70%
Sosem értettem, hogy miért jó a művirág. Értem én, hogy nem kell gondozni, de egy valódi növény sokkal szebb, folyamatosan növekszik, akár virágzik és még oxigént is termel. A művirág meg olyan mint egy képeslap egyszer beállítod és az úgy marad. Én mindenképpen valódit választanék. Van fikusz, vagy orchidea amelyek aránylag igénytelen növények persze meg van, hogy mennyire napfény és vízigényes a növény.
2021. febr. 20. 06:34
 7/9 anonim ***** válasza:

Mindkettőt :)

A művirág azért jó, mert piszok jól érzi magát a lakás azon részein, ahol túl sötét van ahhoz, hogy élőnövény megmaradjon, de mégis kellene valami. Így nem nyírok ki senkit. Egy műorchideám van, marha lelkesen porolgatom :D

Egyéb esetben élőnövény. Amit érdemes megérteni:

- a fény mennyiségétől függ, hogy mennyi vizet vesz fel a növény. Tehát a "locsold hetente 1x" ordas kamu.

- a növények fényigénye kifejezhető számokban: [link] (de az alap az az, hogy ahol túl sötét van ahhoz, hogy lámpa nélkül olvassak, ott túl sötét van az "alacsony fényigényű" növénynek is ahhoz, hogy életben maradjon)

Hogy kinek milyen növény a "könnyű", az függ attól, hogy:

- mi áll rendelkezésre: mennyi fény, mekkora tér, esetleg esetben akar/tud-e költeni párásítóra, világításra

- milyen életmódot folytat és temperamentumú a gazdi.

Nekem a pl. a maranta, amit tavaly vettem, majdnem sok, mert "állandóan" ellenőrizgetni kell, hogy nem túl száraz-e a földje és van-e az agyaggranulátumai alatt víz. Egy olyan embernek, aki szereti folyamatosan pátyolgatni a növényeit, tök jó választás lehet.

2021. febr. 20. 08:24
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha ez felmerült benned, akkor csakis a műnövényt, mert még nem állsz készen egy élő növény gondozására. Az ugyanis nem azt fogja csinálni, amit szeretnél, hiába dolgozol vele, hanem amit a lehetőségei megengednek. Vagyis ha nem jó helyre teszed, nem jól viseled gondját, akkor csúnya lesz vagy meghal, ha viszont szerencséje van, és mindent megadsz neki, akkor kinövi a helyét, és ez lesz a baj.

De ha nem cigány vagy (és az ismerőseid is fehérek), akkor semmiképpen ne vegyél műnövényt, mert le fognak nézni miatta. Akkor tegyél ki más porfogókat, amik szokásosak a köreidben.

2021. febr. 20. 15:59
 9/9 anonim ***** válasza:

Gusztustalan a művirág egy szobában, hányni tudnék tőle.

Abba nem hal bele senki hogy heti párszor vizet önt a virágra meg 3-4 évente átülteti nagyobb cserépbe.

A legtöbb szobanövény nem háklis, igénytelen kap elég fényt akkor bőven elvan magának. Nálunk a házban van vagy 15 növény egyikkel sincs soha baj, meg kell öntözni néhanapján aztán annyi. Nem kell erről ennyit filozofalni.

2021. febr. 20. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!