Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit fogtok csinálni a kerti...

Mit fogtok csinálni a kerti hulladékokkal (ágak, levelek stb.) ha tilos lesz égetni?

Figyelt kérdés
Elsősorban a vidékieket kérdezem akik nagyobb kertel rendelkeznek.

2021. jan. 19. 17:09
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
52%

Van az a szó hogy kazán.

Eddig tartott a kerti hulladék égetés max 1 napig, most tart 2-hétig.

2021. márc. 15. 20:57
 42/58 anonim ***** válasza:
23%

Azért vannak ilyen "idióta" szabályok, hogy a sok gyökérrel ne kelljen vitatkozni!

Aki nem tudja megérteni, annak elég tudomásul venni!

Elképesztő sötétségre vall, ha valakinek a zöldhulladék kapcsán az első gondolata, hogy elégeti! Mi mást is lehetne vele kezdeni, igaz?

Jöhet a lepontozás. :)

2021. márc. 16. 08:06
 43/58 anonim ***** válasza:
75%

Elképesztő sötétségre vall, ha egy gyökér nem tudja felfogni, hogy nem csak 100 m2-es városi kertek léteznek, hanem 2000 m2-esek és még nagyobbak is, ahol házi körülmények közt egyszerűen nem lehet mit tenni a gallyakkal, mint égetni. Majd meg kellene próbálni egyszer egy ilyen 30 E-s darálóval ledarálni egy teherautónyi gallyat, egyből rájönnél, hogy mi a helyzet.

Ahol ilyen nagy kertek vannak, ott nem is a szomszéd ablaka alatt folyik az égetés, hanem a lakóházaktól távol, a kert végében. És ilyen helyeken senkit nem zavar a dolog, mert mindenki égeti a gallyat, mivel mást nem tud csinálni vele. Ahol pedig nem ilyen nagy kertekről van szó, hanem apró udvarokról, ott eddig is tiltották az önkormányzatok az égetést. De hát ezt egy birka hamarabb felfogná, mint te, úgyhogy felesleges még ötször leírni, ha négyszer nem tudtad értelmezni a leírt betűket.

2021. márc. 16. 16:00
 44/58 anonim ***** válasza:
22%

Na pontosan erről beszélek!

Nem tudod megérteni, ezért majd tudomásul veszed, hogy ez a szabály!

Egyszer-kétszer majd megbüntetnek aztán puffoghatsz a macskádnak, meg az asszonynak.

Nyilván senkit nem zavar, ha egy "teherautónyi gallyat" elégetsz! :) Hiszen az a kert végi levegőbe megy, nem oda ahol a házak vannak. :)

Ha a szomszéd Józsi meg a másik, a Sanyi is égeti a gallyakat akkor egyértelmű, hogy mást nem lehet csinálni vele. Ennek átlátásához először is ki kellene látni a faluból...

Nem tudom, hogy csökkent értelmű vagy-e, vagy csak begyöpösödött, hogy egy kertészeti hasonlattal éljek, de az elsőre tippelek az alapján, hogy azt gondolod én vagyok a barkács aprítógépet ajánló idióta. :)

2021. márc. 17. 08:26
 45/58 anonim ***** válasza:
Nézelődtem a neten, és arra jutottam, hogy a Levegő Munkacsoport nevű, sötétzöld városi "szakemberekből" álló banda kavar. 5 éve az Alkotmánybírósághoz is beadtak ezzel kapcsolatban egy kérvényt. Most valószínűleg valamelyik hivatásos szrkavaró bekerült a kormánypárt egy fontos posztjára, és addig ugrált, ameddig megadták neki, amit kért, hogy bizonyíthassa a csoportja munkálkodását, és továbbra is megélhessenek a szrkavarásból.
2021. márc. 21. 07:40
 46/58 anonim ***** válasza:
47%

Félretéve az indulatokat. Már úgysem az ötletelésről szól a topik.

Én megértem, hogy ez a legegyszerűbb, legkényelmesebb megoldás. A nagy rakás levélből, gallyból, mindenféle évelő és egyéb szárból egy marék hamu marad. Nincs rá gond. Kész. Meg van oldva.

De aki így jár el azért nincs benne egy olyan érzés, hogy jobb lenne valami más megoldás, ha volna?

2021. márc. 24. 08:41
 47/58 anonim ***** válasza:
Dehogynem, írtuk, hogy vevők lennénk bármilyen ötletre, ami nem irreális, és nem kerül sokkal-sokkal több munkába és sokkal-sokkal több pénzbe, mint az égetés.
2021. márc. 24. 17:22
 48/58 anonim ***** válasza:
Levelet égetni egyébként főleg a kiskerttulajdonosok szoktak, mert nagy kertben elfér a levél is, a rotációs kapa majd beforgatja a fák alá, vagy lesz vele valami. Az egynyári konyhakerti növényeket meg a damilos fűkasza ott helyben összedarálja, a rotációs kapa beforgatja, tavaszra komposzttá válnak. Ez nem is probléma, csak a rengeteg gally.
2021. márc. 24. 17:28
 49/58 anonim ***** válasza:

Én Bp külkerületében lakok, itt kapunk 5 zsákot ingyen és a bekötött galyat elviszik.

De a döntő többség már komposztál (lombot, fűnyesedéket) az 600 négyzetméteren is.

Igaz a tüskés ágakat elvileg nem viszik el, de be lehet kötni a többi

közé...

Szóval itt nincs probléma a tiltással.

A vidéki (városi) telken több ezer négyzetméteren ahol több tucat fa van, ott sem probléma a levél, a gaz, fűnyesedék is elfér, mulcsnak használom vagy beásom.

De a metszésből, favágásból származó gallyak már problémásak.

Muszáj utánfutót kölcsönöznöm, hogy el tudjam vinni a szeméttelepre, ott fizetni is kell a lerakásért. Ja míg bekötözöm kévékbe, hogy szállítható legyen az is munkás.

Aprítani már próbáltam, van kétféle gépem is /50 és 10 ezer forintosak használtan/, de nem valami haladós. Milliós gépet nem veszek emiatt.

Az ingyenes zöldhulladék lerakás az havi 1x van, de 8-14-ig.

Ehhez szabit is ki kéne venni meg az utánfutó így is kölcsönzős...

2021. márc. 24. 17:48
 50/58 anonim ***** válasza:
14%

Ezt a k.rv@ sok parasztot, aki nem bírja ki kerti hulladékégetés nélkül! Remélem egyszer a saját füstötökbe fogtok belefulladni!

A rendeletet pedig NEM VONTÁK VISSZA! Csupán felfüggesztették addig, amíg tart a "veszélyhelyzet". Amint annak vége, TILOS lesz égetni a kertekben. Hogy őszinte legyek, én még a kerti sütöm-főzömöt is előzetes bejelentéshez, és engedélyhez kötném. A nagy szart fogtok ti állandóan füstölni!

2021. jún. 16. 12:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!