Közel 1000 m2 veteménynek szánt kertrészben hogy tudnék pár nyúlnak, tyúknak termelni kukoricát, napraforgót és esetleg búzát?
"300 Ftos órabér? Nem, ezt úgy kell nézni, hogy évi 2 napot beleteszel. Ingyen, mert a tiéd."
Semmi sincs ingyen!
Menj el szombatonként 8 óra közmunkára, vagy árufeltöltőnek, havonta tisztán megkeresnél 4x8x1000= 32.000 forintot, ami egy évben durván 384.000ft.
6000 körül lehet 1q takarmány kukorica, 64 q kukit kapsz érte.
Ja és szinte biztosan nem a napon fogsz aszalódni, hanem egy hűvös raktárban, fedett helyen dolgozgatsz.
A számok azt mondják, qrvára nem éri meg a hátsókertben takarmánnyal bohóckodni.
Akkor te havat sem lapátolsz, meg kukát se viszel ki? Virágaidat öntözik? Fűvet nyiratod?
Nyilván magasabb órabérben dolgozom, mint egy fűnyíró, mégse fogom mással megcsináltatni azt, ami belefér az időmbe, átmozgat, és ráadásul igenis a háztulajdonos dolga!
De ízlések és pofonok. Lehet egy 30 nmes panelban is nézni a TVt, meg közben elégedetten nézegetni a bankszámla egyenleget.
Valaki meg él.
Ha nyugger vagy megértelek, unatkozás helyett nyilván jó elfoglaltság.
De hogy a föld túrásból nem fogod kifizetni az autószerelő 15.000Ft-os órabérét, ha elromlik a kocsid, vagy a magánorvost (mert már a közellátás olyan szar, hogy nem is fogadnak)...
De a gáz, villanyszámlát is nézegetheted.
Nem vagyok, nyugger, sőt, nemrég született kisfiam, a közellátásban, ingyenesen ;)
Mint már vagy 10x írtuk, nem azért ültetünk, hogy pénzünk legyen belőle, hanem, hogy a háziállatok (nyúl, tyúk) jól lakjon és elsőosztályú, biot egyen.
Autoszerelőre és egyéb dolgokra munkával szerez pénzt az ember.
15
Agrármérnökként végeztem, főállású őstermelőként dolgozok.
Amit írsz, az max hobbinak jó.
Amit megeszünk annak a nagy részét magunk termeljük, de pl gabonát, krumplit, napraforgót, kukoricát... termelni kézzel, az mazochizmus.
Sok városból falura költöző ember akar kertet meg állatokat.
2. évre már nem soknak van.
Régen is vidéki voltam csak nem érdekelt. Kora felnőtt fejemre jött el az elhatározás, a kedv.
Robikapa van, már 1700 m2-en végigsétáltam vele, trágyáztam is, kibírható évente.
Veteményes szintén van, idén ültettem szőlőt és vannak cseperedő gyümölcsfák. Ezen a kb. 1000 m2-en akarok valamit aminek van értelme. Lucerna kis terület de nagyon jó volt állatoknak. Nem akarok se nagyüzembe (van rokon de az durva tőke, gép stb. kell) és van is jó állásom ami agyilag fáraszt, ez viszont fizikailag.
Ennyiről van szó, gyermekem is találkozik az állatokkal, mi pedig örömmel csináljuk a kertet.
Minden bántás nélkül nem szeretem a panel életet.
Köszönöm szépen a válaszokat, napraforgót és kukoricát intézek, aztán meglátjuk mennyire lesz értelme.
A kerthez van ásott kút, tartályok, hordók, nem gond a locsolás.
1000 négyzetméter kukorica hozhat 10 mázsát is, ha szerencséd van.
Ezt valakinek el kellene vetnie egy SPC-vel, az összes többit tudod magad intézni.
Napraforgót ne, azt nehéz termeszteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!