Kezdőoldal » Otthon » Kert » A szivattyú ki-be kapcsol,...

A szivattyú ki-be kapcsol, mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
Az a lényeg, hogy van egy házi vízművem, be is van kötve, minden meg van csinálva, király a cucc, vagyis csak volt. Kicseréltem a nyomás kapcsolót és hát a szivattyú az nagyon nem akar bekapcsolni, most pumpáljam fel több bárra? Mert el kell érjen egy bizonyos bárig, azonban ha ezt nem érem el, akkor ugye nem kapcsol be, és kicsit nagyon sűrgős lenne megcsinálnom. ugyanis erről megy az egész háznak a vize. Azonban felpumpáltam 3 bárra, és semmi, valaki videóban azt mondta hogy ki kell nyitni egy csapot vagy bármit ami a házi vízműről megy, ez feltétlenül szükséges? A másik meg hogy ugye mikor még működött akkor is ki-be kapcsolt, akkor ez is negoldható szimpla felpumpálással?

2021. jan. 7. 09:23
 1/6 anonim ***** válasza:

A szivattyú nem akar bekapcsolna.

Akkor hogyan pumpálod fel?

Nem értem.

Manuálisan bekapcsolna automaták meg nem?

Ha automaták nem kapcsol be akkor a vezérléssel lesz a baj.

Ha te betudod indítani akkor a szivattyú működik. Ha nem akkor van gond vele.

2021. jan. 7. 09:44
 2/6 anonim ***** válasza:
Bocsi az elírásokért a telefonom új még nekem...
2021. jan. 7. 09:45
 3/6 anonim ***** válasza:

A szivattyú akkor kapcsol be, ha leesik a nyomás- kinyitsz egy víz csapot. És felnyomja akkor a rendszert, a nyomáskapcsolón beállított értékre.

Levegőt pumpálni azért kell a víztér ölé, mert a levegő összenyomható, és ez adja a teljes rendszered nyomását.

2021. jan. 7. 10:37
 4/6 anonim ***** válasza:

Azért kapcsolt ki-be mikor csapot nyitottál, mert nem volt levegő a tartályban amit összenyomhatott volna a víz a szivattyú által.

Mivel a vizet nem lehet összenyomni, a nyomás azonnal elmegy csap kinyitásakor.

Gondolom gőzöd sincsen a működési elvéről.

2021. jan. 7. 10:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Gumizsák
2021. jan. 7. 14:21
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az volt baja hogy a nyomás kapcsoló nagyon régi volt már. Ki lett cserélve. És felpumáltam a házi vízművet. Ennek hatására elkezdett a megjavult. Tehát a probléma forrása a nyomás kapcsoló volt. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
2021. jan. 11. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!