Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen növényt/virágot/ vettem?

Milyen növényt/virágot/ vettem?

Figyelt kérdés

Valami vízililiomféle.

Világoszöld színű,arasztos, 10-12 kerek,kissé pörge,símaszélű-levelű,gyökeres növény.

Tápoldatos vízbe lell tenni,nem földbe.

Jellegzetessége,hogy a levelek alatt a szár egy elnyúlt hagyma alakú "dudor".

Majd egyszer...virágzik,állítólag csöves-lágyszárú csillagvirághoz hasonló kékes-lilás virágja lesz.

2010. aug. 12. 14:35
 1/9 anonim ***** válasza:
Vízijácint lesz, igaziból kerti tóba való, de télre be kell vinni.
2010. aug. 12. 16:27
 2/9 anonim ***** válasza:

Itt megnézheted:

www.victoriaregia.hu/vizinovenyek.php?oldalszam=2

2010. aug. 12. 16:31
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm !!! Ez az !!!

Kereshettem én a liliomok között ! Most már csak várni kell,hogy virágozzon !

[link]

2010. aug. 12. 17:18
 4/9 anonim ***** válasza:

De jó. Még annyit róla, hogy jó sok vízbe tedd, pár héten belül nekiáll nevelni a "fiait": hosszabb szárakat enged, és kis növénykék nőnek rajta, különálló gyökérrel. Ezeket, ha elég nagyok lesznek, le is választhatod róla.

Amúgy, csak tájegységre megírnád, hogy honnan vagy, ez már nem ide tartozik, de tündéri szavaid vannak: "arasztos", "pörge".

2010. aug. 12. 18:01
 5/9 A kérdező kommentje:

Szegeden,a Cserepes sori-//régen "Lengyel"--most Kínai//- piacon vettem még szombaton.Egy fiatal srác árulta 300 ft-ért.Volt nagyobb,virágos 5-600-ért.

(47F)

2010. aug. 12. 21:17
 6/9 A kérdező kommentje:
Ja ! Kösz ! Tősgyökér szegedi vagyok,a Szegedi Vadasparktól pár száz m-re lakok.
2010. aug. 12. 21:21
 7/9 anonim ***** válasza:

Hát, tényleg nagyon tetszik, köszi, hogy megírtad. Én meg szombathelyi vagyok, mi meg állítólag "vazsiassan" direkt 2 s beszélünk. Tudod, vazsmegye, vazsvár.

Az meg külön pirospont, hogy férfi létedre szereted a virágokat. Minden jót Neked. Ja, 41N

2010. aug. 12. 21:30
 8/9 A kérdező kommentje:

Hmmm ! Kamaszkorom kedvenc bandája a szombathelyi LORD !

Jó éjt.

2010. aug. 12. 21:43
 9/9 anonim ***** válasza:
Meg még "közös emlékeink" is vannak. :D Jó éjt!
2010. aug. 12. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!