Kezdőoldal » Otthon » Kert » Pici cserepes karácsonyfaként...

Pici cserepes karácsonyfaként funkcionáló fenyőfát milyen rendszerességel kell locsolni, és mennyire?

Figyelt kérdés
2020. dec. 9. 21:13
 1/4 anonim ***** válasza:
Mivel nem tudod, hogy milyen és mekkora a gyökérzete, ezért úgy kell venni, hogy abban a cserépben nőtt és minden gyökérzete megvan, legyen az ültetőközeg állandóan közepesen nedves. Szobában azonban az európai fenyők nem nagyon szeretnek lenni, sokat párologtatnak a száraz szobalevegőn, így hajlamosak a kiszáradásra még akkor is, ha a gyökérzetük nincs megcsonkítva.
2020. dec. 10. 15:55
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem írtad, hol tartod. Fűtött szobába nem szabad, csak 3 napra betenni, ha életben akarod tartani.

A legtöbb az nem igazi cserepes, csak karácsony előtt kiássák, és úgy minimális gyökérrel bele..sszák egy vödörbe. Az ilyet sokat kell öntözni, ha már kicsit szárad a föld teteje, akkor öntözni kell, mert megfelelő gyökerek híján rossz hatásfokkal tudja kiszedni a vizet a földből. Karácsony után mielőbb ki kell ültetni, rendszeresen öntözni kint is, és van talán 30 % esély, hogy életben marad.

Az igazi, cserépben nevelt cserepes az többet bír. Azt csak akkor kell öntözni, ha már rendesen száraz a föld teteje. Védett helyen akár tavaszig is elvan a cserepében, de az ilyet is érdemesebb mielőbb kiültetni, amikor nincs fagy.

2020. dec. 11. 10:43
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi mindkettőt. Pár napja feldíszítettem egy kicsi cserepes fenyőfát. Azóta megtudtam hogy ez valóban egy olyan fa aminek a gyökereit levágták hogy beleférjen abba a kis kaspóba, amiben jött. Nem látom hogy nagyon száradna a föld, ugyanolyan nedves, mint aznap amikor hazahoztam, még nem locsoltam. Akkor ha jól értelmezem ez a kis szerencsétlen nem fogja semmiképpen túlélni, ha még 2 hétig itt lesz bent a nappaliban?
2020. dec. 11. 18:09
 4/4 anonim ***** válasza:
Kizárni semmit nem lehet, de én nem arra fogadnék, hogy túléli. Ha cserepest vettél, akkor van hová kiültetni, vagyis ki tudod tenni hidegre karácsonyig, nem? Egy tető alá is jó, hogy ne ázzanak el a díszek.
2020. dec. 12. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!