Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ez milyen virág? Képek lent!

Ez milyen virág? Képek lent!

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Már elég régóta megvan, a Tecsóba vettem, és mindenkinél akinél láttam vagy tönkrement, vagy messze nem nőtt ekkorára. Szóval ez milyen fajta lenne?

2010. aug. 10. 18:29
 1/6 anonim válasza:

Ez Dracaéna (azt hiszem így írják, dracénának ejtik).

Nekem is volt, sokáig szép volt és fejlődött, aztán ki tudja miért ment tönkre...

2010. aug. 10. 18:40
 2/6 A kérdező kommentje:

Utánanéztem ez alapján, és:

[link]

"Dracaena marginata bicolor, Sárkányfa"

2010. aug. 10. 19:00
 3/6 A kérdező kommentje:
Ja, és ki lehet majd valamikor ültetni a kertbe?
2010. aug. 10. 19:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy benti növény :-)
2010. aug. 10. 23:48
 5/6 anonim válasza:

Dracanea marginata (Sárkányfa) Nekem is van még picur. Ngyon kényes növény. Nem szabad túlöntözni, figyelni kell, hogy a tálban ne álljon pangó víz, de nem szabad kiszáradni hagyni. Mérsékelten kell öntözni. Mivel nagyon poáraigényes, ezért gyakran nyáron naponta kell vízzel permetezni és ez távol tartja a víz a lelvéltetveket és az egyéb élősködőket.

A Dracaenák sárkányfa néven ismeretesek. Rengeteg fajuk él a trópusokon.Levelük alakja igen változatos; az egész keskeny, alig 1-2 cm-es szalag alaktól a széles levéllemezig minden formát megtalálunk. Közös jellemvonásuk, hogy alevelek körkörösen helyezkednek el a törzsön. A legedzettebb a Kanári-szigetekről származó Dracaena draco. Hazájában 15-20 m-re is megnő. Ha törzsét megsértjük, piros nedv - a bennszülöttek szerint sárkányvér - szivárog belőle, innen kapta nevét is. A Dracaena marginata trópusi Afrikából származik.

2010. aug. 12. 08:17
 6/6 anonim válasza:
Én nem ajánlanám, hogy kiültesd. Az biztos, hogy valóban kényes növény, szerintem benn jobban szereti a helyet. De az az igazság, hogy konkrétan nincs ilyen irányú tapasztalatom, én nem próbálkoztam kiültetni.
2010. aug. 12. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!