Kezdőoldal » Otthon » Kert » Lehet túl mélyre ültettem a...

Lehet túl mélyre ültettem a szőlőt?

Figyelt kérdés
Az elágazas utáni hajtás egy része is a föld alá került, és meg így s3 temettem be teljesen szintbe. Tehát csak a hajtás lóg ki, a fő szár a föld alatt van. Hagyjam így, vagy ki kéne ásni?
2020. nov. 8. 23:17
 1/10 mindentudó99 ***** válasza:
Annak a rügynek kell kiállni a föld szine felett amit majd hajtatni akarsz. A többi mehet a föld alá. Persze ezt is takard be kupacold fel télire.
2020. nov. 9. 11:58
 2/10 anonim ***** válasza:

Túl mélyre tetted, ültesd újra. De ha laza a föld, akkor lehet, az is elég, ha felhúzod és újraiszapolod. Agyagnál ez nem működik.

Az oltási pontnak nem szabad a föld alá kerülni, mert legyökerezik a nemes, aztán ebből jönnek a bajok. Az oltási pontot megismered, az idei vessző töve alatt van pár centivel a vastag részen egy duzzanat, az mondjuk 5 ( esetleg 10) cm-re legyen kint, akkor még egy kis süllyedés is belefér.

2020. nov. 9. 16:07
 3/10 A kérdező kommentje:
És biztos hogy úgy lett oltva?
2020. nov. 10. 01:33
 4/10 anonim ***** válasza:
Hát azt te tudod, hogy oltványt ültettél-e, vagy valakitől saját gyökéren lévő dugványt kaptál. Ha saját gyökéren van, akkor így is nagyon jó, ahogy van. Viszont én elsőre arra gondoltam, hogy oltványt vásároltál, akkor pedig az úgy van oltva, ahogy leírtam, a friss vessző töve alatt pár centivel. De azt látni is, mert ott soha nem sima, mint alatta.
2020. nov. 10. 05:12
 5/10 anonim ***** válasza:
Mindenkeppen takard be az egészet télre kemény fagyoknál simán elfagyhat majd tavasszal kapard le gyengén a földet úgy ahogy fent írták. Kiszedesz egy kis földet a szőlő körül marad max egy kis gödör konyebb lesz öntözni nem folyik le a víz a tövétől.
2020. nov. 10. 22:10
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom sajnos, csemete néven vásároltam. Mint egy mini tőke, egész fás szára volt már lent
2020. nov. 12. 12:28
 7/10 anonim ***** válasza:
Amennyiben oltványt vettél,az oltás helyén le van viaszozva.Ez ól látszódik.Ez kerüljön a föld fölé.Ha ilyen nincs,az oltás helye akkor is jól látszódik.
2020. nov. 13. 19:47
 8/10 A kérdező kommentje:

[link]

Nem rémlik hogy le lett volna, kb. így nézett ki, és ez alapján csináltam. Idővel be lehet temetni majd szintbe, vagy lesz mindig egy lyuk? Nekem kicsit mélyebbre bent, az egész elágazós rész is a föld alatt...

2020. nov. 13. 21:24
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem inkább ilyen volt?

[link]

Vagy ez is olyan, csak visszavágták 2 szemre, és utána leviaszolták. Látni a bumszlit a tetején, ahol oltották.

[link]

Amit a videón mutat, az nem oltvány, hanem saját gyökerű dugvány. Homokon ez is jó lehet, de kötött talajon inkább most hajítsd el, ha ilyened van, és vegyél helyette oltványt.

Hol szerezted? Pénzért adták?

2020. nov. 14. 06:12
 10/10 A kérdező kommentje:
A második kép nem jön be. Az elsőhöz nem hasonlít, inkább a videóban láthatóhoz. Úgy vettem Borisztól.
2020. nov. 20. 22:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!