Lehet túl mélyre ültettem a szőlőt?
Túl mélyre tetted, ültesd újra. De ha laza a föld, akkor lehet, az is elég, ha felhúzod és újraiszapolod. Agyagnál ez nem működik.
Az oltási pontnak nem szabad a föld alá kerülni, mert legyökerezik a nemes, aztán ebből jönnek a bajok. Az oltási pontot megismered, az idei vessző töve alatt van pár centivel a vastag részen egy duzzanat, az mondjuk 5 ( esetleg 10) cm-re legyen kint, akkor még egy kis süllyedés is belefér.
Nem rémlik hogy le lett volna, kb. így nézett ki, és ez alapján csináltam. Idővel be lehet temetni majd szintbe, vagy lesz mindig egy lyuk? Nekem kicsit mélyebbre bent, az egész elágazós rész is a föld alatt...
Nem inkább ilyen volt?
Vagy ez is olyan, csak visszavágták 2 szemre, és utána leviaszolták. Látni a bumszlit a tetején, ahol oltották.
Amit a videón mutat, az nem oltvány, hanem saját gyökerű dugvány. Homokon ez is jó lehet, de kötött talajon inkább most hajítsd el, ha ilyened van, és vegyél helyette oltványt.
Hol szerezted? Pénzért adták?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!