Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen elektromos láncfűrészt...

Milyen elektromos láncfűrészt ajánlotok ház körüli munkákra?

Figyelt kérdés

Láttam egy párat, csak mindnél láttam negatív kritikát, így még nem mertem egyiket se megvenni.

Amikkel szemezgetek:

1.Hecht 2035

Ennél nem sok kisebbet láttam, ennél javarészt a lánc nyúlására panaszkodnak, az olajzásra, illetve a motor helyenként rövid élettartamára

2.Hecht 2416 qt

Ennél abszolút nem láttam véleményt, egyik oldalon sem. Hasonlít a következőre a felsorolásomban

3.Hecht 2250

Javarész ennél is a lánc, az olajszivattyú a probléma.

4.Flinke 3200w (bolhapiac-minőség :D)

Ezt már csak poénból is ideraktam, a teljesítménye szerintem a felét sem érheti el, ezen csak elromolni tud minden a maga 9000Ft-os árával.

Ezen kívül láttam Hyundai-t is, abból egy 1800w-osat,arról se találtam sokmindent, főleg, hogy nem is nagy márka, bár nem romlik el egyből, mint bizonyos márkák...

Láttam Bosch-t, de abból sajnos csak a zöld színűt, ami ugye gagyibb, mint a kék színű.

Melyik volna jó, jobb, legjobb választás?

Illetve miért?

Véleménye valakinek bármelyikről?

(+ és - egyaránt érdekel)

(max 10 kugli méteres gyümölcsfát, pár nyárfát, és javarészt már évek óta (min. 5 éve) rohadó "vegyest" vágnék vele, és nem célom egyszerre, mert időm se volna rá)

2020. okt. 29. 09:21
A kérdező szavazást indított:
1.Hecht 2035
2.Hecht 2416 qt
3.Hecht 2250
Egyik sem
Valami más, mindjárt leírom
4 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
A drágább Hecht elég jó lehet. Mondjuk én a még eggyel drágábbat venném, aminek kb nagyflex teste van: nem balra lóg a motor.
2020. okt. 29. 10:50
 2/8 anonim ***** válasza:
75%
Viszont az általad vázolt feladatra tetszőleges piaci jó lehet. Ha melegszik, akkor ki kell hajítani a féket, aztán nem emberkedünk. A lap meg a lánc mindhez gány, kell rá a jónevű. Kb láncélezést gyakorolni se használnám a gyáriakat. Az olajzás a jónép körében nagyon szubjektív tud lenni: aki nem írja, hogy fehér papír előtt hosszasan pörgetve csöpp olaj nem szakad le az orról, az könnyen lehet, hogy csak hülye hozzá.
2020. okt. 29. 10:54
 3/8 anonim ***** válasza:
60%

Kb. 15 éve vettem egy olcsó tízezer Ft körüli Alko-t.

Azóta is kifogástalanul működik.

Természetesen a lánc már cserélve volt rajta, és minden ősszel meg van köszörülve.

Pont tegnap vagdostam föl vele egy csomó deszkát, meg a kivágott nyírfát.

2020. okt. 29. 11:07
 4/8 A kérdező kommentje:

#1 Miből gondolod, hogy jó "lehet"? Van róla tapasztalatod? Mert nagyon érdekelne, és az is, hogy miért írtad a még drágábbat (2439-re gondoltál?)

Nagyon kellene, de azért 37-38 ezer nekem kicsit drágának tűnik, azért az már majdnem 2db 2035 ára

#2 már ez is elég volna, csak legalább a leírtakat fel tudjam darabolni, ne kelljen a felénél újat venni

#3 az Alko márkától egy kicsit tartok, mert úgy olvastam, hogy mostmár csak pár kínai vacakra ráírják az alko nevet, villany fűnyíróban sem a legjobb... És azért az a 15 éves biztosan jobb, mint bármelyik másik mostani alko... (szerintem)

2020. okt. 29. 11:47
 5/8 anonim ***** válasza:
75%
Nyilván más kategória a drágább, de azután kiegészítettem magam ugye. Nekem egy Strauss csoda van, a fűkaszám elektromos Hecht, a náluk kapható legnagyobb. Hát, keresztbe lenyeli haladósságban a 43 köbcentis, nagyon ajánlott vétel Einhellt, amit hiába tartottam karbantartó kockaként, csak megunta pár év után, és egyszerre lett minden baja. Kb a javítás árából megvolt a Hecht. Szóval ilyen kisebb, de elismertebb neveknél ha a magasabb kategóriát választod, akkor viszonylag egyszerű élet vár rád, főleg ha ahhoz képest elő se veszed szinte. De ilyen célokra pont elég ez a random Strauss is, ami az olajtartály meghorpadásáig melegedett, és folyt az olaj az alján már új korában is. Makita benzincsővel és brutálisan a helyére ragasztott tartálycsonkkal már nem dobja az olajat, és nem is melegszik, amióta kivettem a túl rövidre szabott fékszalagot belőle. Csak ugye most csak az áramot veszi el a kiakasztója, aztán megáll, amikor megáll. Ezt nem lenne jó elfelejteni ugye. :)
2020. okt. 29. 14:12
 6/8 A kérdező kommentje:

Az "enyhellt" én nem tartom (nagy) márkának, mert tudom, hogy kb 20 éve is, meg most is elég gagyi.

Igazából igen, ha felvágnám vele a "kivágott, de még a kazánba nem fér be"/fent is említett fákat, akkor igazából pihenőre menne, egyelőre nem volna több dolga. Igazából azért kérdeztem, hogy van-e ilyened/használtad-e ezt a márkát/típust, mert akkor elhiszem, hogy jó.

Egyébként nem válaszoltál a kérdésemre, vagyis arra, hogy az a drágább Hecht az nem a 2439 típusjelzést viseli véletlenül? :D

2020. okt. 29. 22:07
 7/8 anonim ***** válasza:
Hecht.hu fűrész kategórián belül elektromos a válasz, aszerint de.
2020. okt. 29. 22:37
 8/8 anonim ***** válasza:
90%
Van egy ócska, öreg Craft vagy mi a bánat, meg egy Bosch. Előbbit jobban szeretem, mert azt lehet nyüstölni orrvérzésig.
2020. nov. 1. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!