Milyen elektromos láncfűrészt ajánlotok ház körüli munkákra?
Láttam egy párat, csak mindnél láttam negatív kritikát, így még nem mertem egyiket se megvenni.
Amikkel szemezgetek:
1.Hecht 2035
Ennél nem sok kisebbet láttam, ennél javarészt a lánc nyúlására panaszkodnak, az olajzásra, illetve a motor helyenként rövid élettartamára
2.Hecht 2416 qt
Ennél abszolút nem láttam véleményt, egyik oldalon sem. Hasonlít a következőre a felsorolásomban
3.Hecht 2250
Javarész ennél is a lánc, az olajszivattyú a probléma.
4.Flinke 3200w (bolhapiac-minőség :D)
Ezt már csak poénból is ideraktam, a teljesítménye szerintem a felét sem érheti el, ezen csak elromolni tud minden a maga 9000Ft-os árával.
Ezen kívül láttam Hyundai-t is, abból egy 1800w-osat,arról se találtam sokmindent, főleg, hogy nem is nagy márka, bár nem romlik el egyből, mint bizonyos márkák...
Láttam Bosch-t, de abból sajnos csak a zöld színűt, ami ugye gagyibb, mint a kék színű.
Melyik volna jó, jobb, legjobb választás?
Illetve miért?
Véleménye valakinek bármelyikről?
(+ és - egyaránt érdekel)
(max 10 kugli méteres gyümölcsfát, pár nyárfát, és javarészt már évek óta (min. 5 éve) rohadó "vegyest" vágnék vele, és nem célom egyszerre, mert időm se volna rá)
Kb. 15 éve vettem egy olcsó tízezer Ft körüli Alko-t.
Azóta is kifogástalanul működik.
Természetesen a lánc már cserélve volt rajta, és minden ősszel meg van köszörülve.
Pont tegnap vagdostam föl vele egy csomó deszkát, meg a kivágott nyírfát.
#1 Miből gondolod, hogy jó "lehet"? Van róla tapasztalatod? Mert nagyon érdekelne, és az is, hogy miért írtad a még drágábbat (2439-re gondoltál?)
Nagyon kellene, de azért 37-38 ezer nekem kicsit drágának tűnik, azért az már majdnem 2db 2035 ára
#2 már ez is elég volna, csak legalább a leírtakat fel tudjam darabolni, ne kelljen a felénél újat venni
#3 az Alko márkától egy kicsit tartok, mert úgy olvastam, hogy mostmár csak pár kínai vacakra ráírják az alko nevet, villany fűnyíróban sem a legjobb... És azért az a 15 éves biztosan jobb, mint bármelyik másik mostani alko... (szerintem)
Az "enyhellt" én nem tartom (nagy) márkának, mert tudom, hogy kb 20 éve is, meg most is elég gagyi.
Igazából igen, ha felvágnám vele a "kivágott, de még a kazánba nem fér be"/fent is említett fákat, akkor igazából pihenőre menne, egyelőre nem volna több dolga. Igazából azért kérdeztem, hogy van-e ilyened/használtad-e ezt a márkát/típust, mert akkor elhiszem, hogy jó.
Egyébként nem válaszoltál a kérdésemre, vagyis arra, hogy az a drágább Hecht az nem a 2439 típusjelzést viseli véletlenül? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!