Hogy kell gondozni az illatos fűszercserjét, Calycanthus floridus. Tavaly ősszel vettem, sajnos nem ültettem el, szabadban volt cserépben és megsárgultak meg hullanak a levelei. Valamit elrontottam?
Nem figyelsz eléggé. Itt az ősz. :) Ilyenkor sárgulnak és hullanak a levelek. Persze, mivel nem írtál semmit a tartásról, ezért lehet tápanyaghiány, túltápozás, agyonöntözés, stb. is a sárgulás oka.
Ha van helyed, ültesd el a kertben, lehetőleg valami védett helyre. Valamivel mélyebben, mint ahogy a cserépben volt, hogy ha véletlenül bejön egy kemény tél, és elfagy, tőről akkor is kihajtson. (A talaj szigetel.) Jobb lett volna korábban, de hát ez van. A kiültetés a cserepeskori tartási hibákat is meggyógyítja.
Köszönöm, de észrevettem.
Azért furcsa, mert tavaly ősz óta nem sárgult a levele, egész télen , nyáron zöld volt, csak idén. Sajnos előtte rozsdás foltok is voltak rajta, pedig kapott tápoldatot. Ezért gondoltam, hogy valami nem stimmel.
Ja, mert bevitted télre? Ezt nem írtad.
Valószínűleg tavaly hamarabb vitted be, és szerencsésen eltaláltad a neki való telelőhelyet, azért nem sárgultak el a levelek. Bár nekem még az is furcsa, mert a lombhullatók nem csak a hideg, hanem a rövid nappalok miatt is ledobálják a leveleiket.
Tényleg nem írtam, mert nem vittem be. Hideg helyen tartottam, de nem a szabadban.
Tavaly november végén vettem a kertészetben, de akkor nem volt hideg. Amikor jöttek a fagyok, akkor bevittem hideg zárt helyre (üvegezett terasz), ahol kapott fényt állandóan. Tavasz óta kinn van a kertben és most olyan gyorsan elsárgultak és lehullottak a levelei, hogy megijedtem .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!