Habanero/ghost pepper-t lehet kicsit esősebb helyen növeszteni?
tudom hogy nem pont ide illik ez a poszt,de nem tudtam máshová rakni.
Szóval,ahol én lakok,néha esik,néha süt a nap,és én kint a félig fedett teraszon növeszteném. Szöval szerintetek megnőne és meg is érne?
Figyelj, Kérdező! Én nem fogom ezt átrakatni, de van Otthon / Kert kategória, ott lehet ott hamarabb találsz olyat, aki nemcsak eszi a chilit hanem termeszti is.
Alapkérdés a #3 megjegyzésedre reagálva, széles szájú kisbéka stílusban: Oszt hun találsz te olyat?! Mert a felsoroltak közül a Numex Twilighttal találkoztam eddig magyar webáruházban. EU-n belül tudsz még magot rendelni, de én azzal tuti nem szórakoznék, amíg az alapokat el nem sajátítottam.
A másik, hogy egy paprikának nem csak erőssége van, hanem íze is. Állítólag még a superhotoknak is (rám ne nézz, nem ettem meszet, hogy ilyet kóstoljak). A Numex Twilight pont az a chili, ami szép, de íze az nem sok van. Szinte biztos, hogy tudsz ennél jobbat.
Amúgy meg:
- ha olyan helyen laksz, lehet palántákat kapni. Ezek sok esetben előrébb vannak, mint amit házi barkács módszerrel nevel az ember, így is rövidül a tenyészidő. Mondjuk habanero palántát én a piacon is szoktam néha látni, de amúgy meg a termesztők facebookját érdemes figyelni.
- vagy hozzárakod te magad a technikát: megfelelő fény + fűtés nekik.
- vagy teszel egy próbát, hogy mi terem meg nálad.
Amúgy én egynyárinak tartom őket, olyan helyen, ahol reggeltől délig éri őket tűző nap. Aminek vastagabb a húsa/nagyobb a termése az szenved most egy kicsit az éréssel, a többiek lazán megvoltak.
Egyébként meg az Aji Omnicolort tudom ajánlani. 30.000 - 50.000 shu, tehát Cayenne chili erősség. Színes: zölden kezdi majd sárgából pirosra érik, lila is megjelenik rajta, ha úgy éri a nap, teljesen éretten a legjobb, de már a sárga is élvezhető. Íze is van, gyümölcsös-citrusos :)
Ilyesmi és mindjárt ....
Amúgy egy növényt nem lehet csak úgy ukmukfukk termeszteni. A napsütéses órák száma kell pl. a virágzáshoz, nem véletlen tavasszal vetnek magot, amiből májusra palánta lesz, virág majd termés. De ehhez nem csak a meleg meg a víz kell, hanem az is, hogy egy nap sok legyen a napsütéses órák száma. Tehát télen a melegben (tegyük fel itt Európában élsz) nem fogsz sokra menni a pár leveles kis paprikakezdeményeddel, mert abból nem lesz termés.
Én nyáron, kertben sem tudtam Habanero-t magról termeszteni, holott minden egyebem (egyéb paprikák, paradicsom, stb tökéletesen nőttek és termeltek), de azokat palántában vettem.
A Habanero is kibújt, majd baromi lassan megnőtt 20-30 cm-re és csak keserveskedett, termés semmi. Nem hiszem, hogy sikerrel fogsz járni, de próbálkozni lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!