Hogyan kell ezt a kis kaktuszt leválasztani a nagyról?
Szeretném külön cserépbe rakni. Mi a menete a szakszerű leválasztásnak és elültetésnek?
letöröd, nedves homokban tartod, gyökeret fog ereszteni jó esetben.
Jól írják, idén már ne fogj hozzá, egy hónap múlva már kell vinni a hideg telelőhelyre, mert jönnek a fagyok. Majd jövő május elején. Ne törd, hanem vágd, mert ez szerintem viszonylag erősen kapcsolódik az öreg törzshöz, és olyankor letöréskor ki szokott szakadni a bele, aztán vagy csak nehezen gyökeresedik, vagy sehogy.
Én soha nem szoktam külön gyökereztetni. Leteszem valahová pár hétre forradni, aztán beültetem kaktuszföldbe, egy minél kisebb cserépbe, így már az első gyökérszőrök is működőképesek lesznek. Beöntözöm, aztán meg úgy öntözöm, mint a nagyokat. Esetleg az első pár hónapban már 2 hét után adok neki vizet, ha eszembe jut. Amúgy levágva, beültetés nélkül is simán elvan fél évet, csak úgy letéve valahol, szóval a kiszáradástól nem kell félni.
Köszönöm a válaszokat!
A betegségről nem tudtam, én már így hoztam el ezt az egyébként kb. 160cm magas oszlopkaktuszt.
Igazából ez egy hatalmas, legalább 1 köbméteres cserépben volt, egy nagy tőből nőtt ki 15-20 társával együtt. Volt amelyik 2 méter feletti magasságú volt. Én csak ezt az egyet hoztam el még tavaly, miután kidobták az összeset.
Egyedül csak attól tartottam hogy ha lepottyanna akkor elpusztul, de ezek szerint ettől nem kell tartanom.
Majd jövőre akkor!
Még egyszer köszi a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!