Mit kezdjek a házunk mögötti keskeny sávval, hogy rendezett legyen, de ne kelljen vele sokat foglalkozni?
A geotextil és a murva gyom ellen arra jó, hogy nem lesz egy darabig embermagas gaz. De a második évre általában már bezöldül, mert a por és a levéltörmelék megáll a geotextilen, és a szél által odavitt gyommagok már kelnek is. Én temetőben a sírok közti részre raktam geotextilre gyöngykavicsot, és a második évben már bizony elég sok növényzet kinőtt, gyomirtózni kellett.
Akácot kiviszi a glifozát. Amit elérsz permetezővel, annak a levelét kell szépen leszórni 5 %-os szerrel (plusz tapadásfokozóval), a nagyobb fáknak pedig kivágás után a törzsébe kell lyukakat furkálni, és ebbe önteni tömény glifozátot. Nem a törzs közepe a cél, hanem a háncs mellé kell a lyukakat fúrni, mert a háncsban lefelé irányuló a nedvesség mozgása, így eljut a szer a gyökerekbe. Mindkét módszert jópárszor használtam már, és működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!