Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit kezdjek a házunk mögötti...

Mit kezdjek a házunk mögötti keskeny sávval, hogy rendezett legyen, de ne kelljen vele sokat foglalkozni?

Figyelt kérdés
A házunk mögötti, szomszéd felőli, kb. 1 m keskeny sávról van szó. Most probléma, hogy kinő ott az akác, meg mindenféle gaz. Kicsit nehezen megközelíthető. Valami olyan megoldást keresek, hogy rendezett legyen, és lehetőleg minél kevesebbet kelljen vele foglalkozni. Betonozni nem szeretném.

2020. szept. 15. 23:37
 1/3 anonim ***** válasza:
Alaposan kipucolod, felgyomirtózod, leteríted geotextíliával, felszórod murvával, kaviccsal, fenyőkéreggel(kertészetekben kapható), amelyikkel akarod és jó időre elfelejtheted. Nekünk 2éve nem kellett az ilyen területhez nyúlni.
2020. szept. 15. 23:54
 2/3 anonim ***** válasza:
Nálunk is hasonló. Én még nem találtam rá megoldást. Tavasztól őszig párszor kigazolom, meg kiirtom a kinövő fácskákat. Minden évben újra és újra...
2020. szept. 16. 08:09
 3/3 anonim ***** válasza:

A geotextil és a murva gyom ellen arra jó, hogy nem lesz egy darabig embermagas gaz. De a második évre általában már bezöldül, mert a por és a levéltörmelék megáll a geotextilen, és a szél által odavitt gyommagok már kelnek is. Én temetőben a sírok közti részre raktam geotextilre gyöngykavicsot, és a második évben már bizony elég sok növényzet kinőtt, gyomirtózni kellett.

Akácot kiviszi a glifozát. Amit elérsz permetezővel, annak a levelét kell szépen leszórni 5 %-os szerrel (plusz tapadásfokozóval), a nagyobb fáknak pedig kivágás után a törzsébe kell lyukakat furkálni, és ebbe önteni tömény glifozátot. Nem a törzs közepe a cél, hanem a háncs mellé kell a lyukakat fúrni, mert a háncsban lefelé irányuló a nedvesség mozgása, így eljut a szer a gyökerekbe. Mindkét módszert jópárszor használtam már, és működik.

2020. szept. 17. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!