Bográcsozóban a tüzet mivel szoktátok fújni?
akár 3e-ért is vannak már kicsi kompresszorok, esetleg azzal szoktatok szalonnázáshoz használt tüzet levegővel fújni?
vagy nem szokás? akkor több parázs lesz, ha kevesebb a levegő?
köszi
Nem szoktuk fújni.
A parázs meg a fától függ. Puhafának, vesszőknek nem lesz parazsa.
Vesszőnek is lesz parazsa, ha nem jut elég levegőhöz az alja.
Nem kell fújni. Alulról kell neki levegőt kapni, aztán majd megoldja magának.
Nem szoktuk fújni, begyújtáskor egy kis ideig legyezzük valami papírdarabbal vagy fújunk rá párat manuálisan aztán kész.
Nem hallottam még ilyenről, hogy valaki kompresszorral sütöget tűzön.... :DDD
Én a grillezőnél a faszenet vagy faszénbrikettet szoktam kompresszorral vagy egy ventilátorral fújatni.
Azt is csak azért mert nem szeretem ezeket a petróleum alapú faszén gyújtókat, viszont ha nem használok ilyet akkor sok idő még magától beizzik az egész.
Levegő fújatással meg 5 perc alatt parázslik.
A szomszéd egyébként ezt a nagy medence pumpát amit lábbal kell pumpálni -szokta használni a grillezőhöz.
Száraz vékony akácot nem kell fújni.Gyorsan van abból parázs is .
Nem is fűstöl.
Parázs a grillhez meg szalonnasütéshez kell.
Bográcshoz tűz kell.
Lényeg hogy alulról vagy oldalról mindig kapjon levegőt, fújni max begyújtáskor, simán szájjal kell, de ha van száraz gally, meg fa, meg rendes matt újságpapír, akkor normálisan előkészítve simán meggyullad fújás nélkül.
És folyamatosan pótolni az elégett fát.
Nekem gázégő van a bogrács meg a tárcsa alatt.
Fatüzeléssel szalonnát sütni szoktunk. Száraz fát meg nem kell fújni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!