Kezdőoldal » Otthon » Kert » Az emberek miért permeteznek...

Az emberek miért permeteznek görcsösen?

Figyelt kérdés
szomszédom éjjel nappal permetez, ugyanúgy beteg mindig az összes gyümölcse, zöldsége. Gialkázik is minden héten a szőlő sorok között, aztán meg csodálkozik hogy alig van szőlője, meg nincsen haja 50 évesen. 20 éve gialkázik a szőlősorok között és nem jött rá még hogy mi az oka. Nekem feleannyi szőlősöm van és kétszer annyi szőlőm terem, megkérdezte hogy mit csinálok másképp, mondtam hogy nem permetezem a szőlőt sem a gazt alatta, erre a válasza "a biztos nem, nálam jobb a talaj"
2020. szept. 8. 19:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Persze-persze!
2020. szept. 8. 19:08
 2/15 anonim ***** válasza:
90%
Értem. Tehát te szebb, jobb és okosabb vagy és még a szőlőd is jobban terem. De ezt miért nekünk magyarázod, miért nem a szomszédnak?
2020. szept. 8. 19:46
 3/15 anonim válasza:
88%
Jogos előző hozzászóló.
2020. szept. 8. 19:48
 4/15 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Azért jöttèl hogy fényezd magad?
2020. szept. 8. 21:54
 5/15 anonim ***** válasza:
79%

Ha valaki nem permetezi a szőlőt, akkor azt elviszi a lisztharmat, peronoszpóra.

Tehát nem kell mesélni.

2020. szept. 9. 10:03
 6/15 A kérdező kommentje:
Mert a környéken a 100 kisgazdából 99 olyan mint a szomszédom és nem értem
2020. szept. 10. 12:15
 7/15 anonim válasza:
Jogosan nem érti mert akik foglalkoznak a gyümölccsel azok tudják, hogy ha esetleg beteg az a növény (szőlő vagy fa) akkor tudjak annak az okát és azért permetezik hogy az a bogárka, elmenjen vagy meghalljon azon a levélen. Ha nem permeteznék sehol a gyümölcsöket/zöldségeket, akkor még a boltba se tudnál venni. Számára is fontos, hogy azok a bogarak (vagy esetleg betegség ami van a szőlőjén) az eltűnjön róla.
2020. szept. 10. 14:11
 8/15 anonim válasza:
Utolsó vagyok és ezek a permetszerek nem két foritba kerülnek, és ha nem jót vesz akkor a pénzt is kidobja az ablakon (lehet most is ezért volt olyan, mert egy idő után az embert aki foglalkozik az ilyenekkel azt zavarja ha vmi nem jön össze, és még pénzt is áldozott rá.)
2020. szept. 10. 14:13
 9/15 mindentudó99 ***** válasza:
Mert valószínű gyenge minőségű direktermő fajtáid vannak amit permetezni nem kell de olyan is.
2020. szept. 10. 15:03
 10/15 A kérdező kommentje:
Az almám édes mint a méz, a szőlőfürtjeimről verseket lehetne írni annyira szépek.
2020. szept. 11. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!