Kezdőoldal » Otthon » Kert » Palakerítés eltakarásához...

Palakerítés eltakarásához milyen futónövényt ültessek?

Figyelt kérdés

Muszáj volt a kert egy részén zárt kerítést csinálni és régi hullámpalák voltak itthon. Viszont oda készül a hússütő-kerti partizós rész, így nem ártana valamivel eltakarni, mert elég csúnya látvány a kopott pala, hiába van jó állapotban.

Szóval örökzöld, igénytelen futó kéne, ami gyorsan nő és nem foglal túl nagy helyet a kerítéstől befelé. Az örökzöld fontos, mert télre gesztenye és almasütést tervezünk a gyerekeknek és zöld falat szeretnék oda (ha idén nem is, de jövőre jó lenne).

Ajánlanátok valamit? A borostyán jó, de mindenhol az van, unom, a vadszőlő meg lepereg ősszel úgy tudom. A zöld jó, de lehet színes levélzet is, mindegy, csak szép legyen.

Valami javaslat?

2010. aug. 5. 22:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Vadszőlőt! Garantáltan gyorsan nő! Azt felfuttathatod rá. Nekünk a teraszunkra ez a növény van felfuttatva. Imádom, mert mutatós és kiváló árnyoló, és abszolút igénytelen.
2010. aug. 5. 22:34
 2/11 anonim ***** válasza:

Nálunk ilyen van: borostyán, nyár elején pedig ültetünk pár tő hajnalkát alá. Ez gyönyörűen ráfut és szép virágai vannak, de csak nyáron. Télre marad a borostyán. Így nem unalmas. Esetleg lehet más egynyári virágokkal is próbálkozni. :)

Illetve nagymamám kaspókban akasztott csüngő virágokat nyárra a borostyán elé, az is szép.

2010. aug. 5. 22:36
 3/11 anonim ***** válasza:
Vegyél zsibvásárban álcahálót.A szomszéd hivatásos katonának az van a padok mögött,meg fölül is a sütödéjüknél.
2010. aug. 5. 23:05
 4/11 anonim válasza:
Nekünk is borostyán van,ez nagyon gyorsan nő ott, ahol nem egész nap éri a nap! Viszont ahol süti állandóan, ott lassan nő!
2010. aug. 5. 23:20
 5/11 anonim ***** válasza:
A borostyán a legjobb neked szerintem is.Mi lefestettük a palát,így már nem is olyan rossz.
2010. aug. 6. 11:48
 6/11 hell-ikon ***** válasza:

Ha hullámpala, akkor tessék csak ezt elolvasgatni, s utána átgondolni, hogy tényleg kell-e oda kajasütős rész illetve, hogy nincse- jobb megoldás a hullámpalán kívűl:

[link]

2010. aug. 6. 12:19
 7/11 hell-ikon ***** válasza:

nincse-

ez nincs-e akart lenni:)

2010. aug. 6. 12:19
 8/11 A kérdező kommentje:

A vadszőlő nem örökzöld úgy tudom...

A borostyán hajnalkával biztos szép, eddig ez a nyerő. Az álcaháló is érdekes gondolat, lehet, hogy a kert másik oldalára pavilon helyett ezt veszünk :-) tuti egyedi megoldás lenne

hell-ikon válaszához:

Nem volt opció. Ez van, a szomszéd kedvesen feltöltötte 40 centivel a talajszintet és telerámolta építőanyaggal. Végig 30 méteren betonlábazatos kerítést húztunk, de a pénz elfogyott, idén már jobbra nem futja, a pala meg megvolt.

Aki lefestette a palát: milyen festéket használtál?

Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget!

2010. aug. 6. 21:42
 9/11 anonim ***** válasza:
Modakrill,homlokzatfestéket.10 éve tökéletes.
2010. aug. 7. 11:04
 10/11 anonim ***** válasza:

Direkt lehet kapni palafestéket.Végignéztem a sufnit,nem találom,biztos kidobtam.Nem tudom így,mi a neve.Tavaj vettünk egy vödörrel,kb 6-8 literes,asszem 5500ft volt.

Mi kéket vettünk,a fiam szobáját festettük vele 2x/kb 20-22 m2,és maradt még 2 liter.

2010. aug. 7. 15:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!