Palakerítés eltakarásához milyen futónövényt ültessek?
Muszáj volt a kert egy részén zárt kerítést csinálni és régi hullámpalák voltak itthon. Viszont oda készül a hússütő-kerti partizós rész, így nem ártana valamivel eltakarni, mert elég csúnya látvány a kopott pala, hiába van jó állapotban.
Szóval örökzöld, igénytelen futó kéne, ami gyorsan nő és nem foglal túl nagy helyet a kerítéstől befelé. Az örökzöld fontos, mert télre gesztenye és almasütést tervezünk a gyerekeknek és zöld falat szeretnék oda (ha idén nem is, de jövőre jó lenne).
Ajánlanátok valamit? A borostyán jó, de mindenhol az van, unom, a vadszőlő meg lepereg ősszel úgy tudom. A zöld jó, de lehet színes levélzet is, mindegy, csak szép legyen.
Valami javaslat?
Nálunk ilyen van: borostyán, nyár elején pedig ültetünk pár tő hajnalkát alá. Ez gyönyörűen ráfut és szép virágai vannak, de csak nyáron. Télre marad a borostyán. Így nem unalmas. Esetleg lehet más egynyári virágokkal is próbálkozni. :)
Illetve nagymamám kaspókban akasztott csüngő virágokat nyárra a borostyán elé, az is szép.
Ha hullámpala, akkor tessék csak ezt elolvasgatni, s utána átgondolni, hogy tényleg kell-e oda kajasütős rész illetve, hogy nincse- jobb megoldás a hullámpalán kívűl:
nincse-
ez nincs-e akart lenni:)
A vadszőlő nem örökzöld úgy tudom...
A borostyán hajnalkával biztos szép, eddig ez a nyerő. Az álcaháló is érdekes gondolat, lehet, hogy a kert másik oldalára pavilon helyett ezt veszünk :-) tuti egyedi megoldás lenne
hell-ikon válaszához:
Nem volt opció. Ez van, a szomszéd kedvesen feltöltötte 40 centivel a talajszintet és telerámolta építőanyaggal. Végig 30 méteren betonlábazatos kerítést húztunk, de a pénz elfogyott, idén már jobbra nem futja, a pala meg megvolt.
Aki lefestette a palát: milyen festéket használtál?
Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget!
Direkt lehet kapni palafestéket.Végignéztem a sufnit,nem találom,biztos kidobtam.Nem tudom így,mi a neve.Tavaj vettünk egy vödörrel,kb 6-8 literes,asszem 5500ft volt.
Mi kéket vettünk,a fiam szobáját festettük vele 2x/kb 20-22 m2,és maradt még 2 liter.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!