Kezdőoldal » Otthon » Kert » Tavasszal nyíló hagymás...

Tavasszal nyíló hagymás virágot szeptemberben cserépbe ültetni, majd tavasszal kiültetni?

Figyelt kérdés
Kezdő kertész vagyok, a nyár elején kiszedtem a virághagymákat, majd egy cipősdobozban hagytam őket. Azt olvastam, szeptemberben ültessem ki. A cserepes megoldás is jó?
2020. aug. 23. 13:14
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha a cserepet kint tartod a hidegben, akkor kihajt tavasszal. Kell neki a hideg. Pár éve nem volt időm kiültetni ősszel a tavaszi hagymásokat, papírtasakban betettem a fagyasztóba, és januárban egy enyhébb napon ültettem ki őket, így is kihajtottak.
2020. aug. 23. 14:39
 2/5 anonim ***** válasza:
A kertbe akarod? Akkor miért nem oda ülteted egyből, miért szórakozol cseréppel?
2020. aug. 23. 15:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Nyugodtan ültetheted őket rögtön a kertbe, mert ezeknek a hagymáknak kifejezetten szükségük van a hideghatásra. Csak a nyári és őszi virágzású hagymások fagyérzékenyek.
2020. aug. 23. 18:25
 4/5 A kérdező kommentje:
Azért nem akarom egyből földbe, mert kicsit macerás helyen van, amit ilyenkor hagyok gazosodni. Sokkal könnyebb lenne akkor, ha már a látható növényt ültetem ki, plusz akkor télen nem kell kapálni és gazolni. Ez így ok?
2020. aug. 24. 22:04
 5/5 anonim ***** válasza:

Hát télen nem is kell kapálni, küldj egy kis pénzt a számlámra, és elintézem, hogy a gyomok elfagyjanak januárban. :)

Ha hagyod gazosodni, akkor jövőre rengeteg gyommag lesz, ami mind ki fog kelni.

Egy cserépbe csak pár hagymát tehetsz, és nem bolygathatod a gyökerét, vagyis földlabdával kell kiültetni. Egész télen öntöznöd kell, meg a túl nagy fagytól védeni. Egy rakás plusz munka és költség teljesen feleslegesen. Ha most a kertbe rakod, onnantól az égvilágon semmit nem kell vele csinálnod, megoldja magának.

Fajtól függően augusztus és október közt elkezdenek gyökeret fejleszteni, és ha nem fagyott a föld, a tulipánok már december végén előbújnak, és fotoszintetizálni kezdenek. De a lényeg, hogy a késő ősz és a tél folyamán erős gyökérzetet nevelnek, behálóznak egy fél méteres kört, és ez a gyökérzet biztosítja majd tavasszal a szép, nagy virágot. Ha ez nincs meg, akkor is lesz virág, de kisebb, és a hagyma anyagából sokat el kell hozzá használni, vagyis a következő évben se lesz olyan szép, mint lehetne. Ezért jobb télen a szabad földben neki, onnan korlátlan mennyiségben vehet fel vizet meg tápanyagot.

2020. aug. 25. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!