Kezdőoldal » Otthon » Kert » Van olyan gyomirtó amelyik...

Van olyan gyomirtó amelyik meggátolja a gaz kikelését?

Figyelt kérdés

Általában azt írják, hogy levélen keresztül hatnak a szerek, a talajban nincs hatása. Tehát amit leszórok az elpusztul, de rögtön kel a köv. generáció, amire a szer már nem hat.

Nekem olyan kéne, ami meggátolja a gazak kikelését, és hónapokra megoldja a problémát a járda-, árokszegély, útpadka területén.

Én ezt nevezném totális gyomirtónak! (???)

2020. aug. 13. 13:29
 1/6 anonim ***** válasza:

Ami minden növény csírázását meggátolja, olyan nem létezik. Még I. kategóriásban se, szerintem, de II. és III. kategóriásban egész biztosan.

Pl. a Stomp sokféle növény ellen jó, de nem minden ellen.

2020. aug. 14. 13:02
 2/6 anonim ***** válasza:
50%

"Én ezt nevezném "

Sajnos a tudományos világ nagyban tesz arra, hogy te hogyan neveznéd :-)

2020. aug. 14. 14:19
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
mi azt betonnak hívjuk
2020. aug. 14. 21:53
 4/6 A kérdező kommentje:

Érdekes hogy nincs ilyen szer, hiszen pl. az olaj, vagy a pisi (vizelet) ilyen.

Az olaj nyilván környezet szennyező, de nehéz elhinni, hogy nincs olyan "szer" ami nem az, mert pl. elbomlik 1-2 év alatt.

2020. aug. 14. 23:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Na jó igaz, tényleg van olyan szer, ami réteget képez a felszínen és a frissen kelő gyom, hozzáérve elpusztul.

"Az így felszabaduló hatóanyagot elnyeli a talaj legfelső rétege, ahol az a talajrészecskékhez kötődve pár centiméteres gyomirtó réteget hoz létre, amely az alkalmazott adagtól függően 4—12 hónapig is megőrzi hatását.

Ezzel a gyomirtó réteggel érintkező csíranövények fejlődése — még mielőtt kibújnának a talajból — leáll és fokozatosan elpusztulnak."

innen:

[link]

Több ilyen szer is van, de I. kategóriások.

2020. aug. 15. 00:06
 6/6 anonim ***** válasza:

"Érdekes hogy nincs ilyen szer, hiszen pl. az olaj, vagy a pisi (vizelet) ilyen."

Nem ilyenek. Megölik a növényt, de nem gyomirtó szerek. Rengeteg módon el lehet szennyezni a környezetet, ami növényi életre alkalmatlanná teszi, de a gyomirtók lényege az, hogy a haszonnövényeknek ne legyen bajuk.

Casoron G ismereteim szerint 2009 óta nincs nálunk. Az lehetséges, hogy Szerbiából ez is behozható, mint sok más szer.

Anno én használtam, amikor még szabadforgalmú volt, de nem voltam vele megelégedve.

2020. aug. 15. 06:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!