Zöld, még nem teljesen érett almát lehet használni cefrének?















Nem teljesen érettet lehet, de teljesen zöldet nem.
Az aromaanyagok jóval hamarabb jelennek meg a gyümölcsben, mint a cukrok, tehát a cukor pótlásával jó pálinkát lehet csinálni félérett gyümölcsből, de az ősszel szüretelhető almák most még leginkább fűízűek, szóval dolgozd be komposztnak inkább.
#2:
Azért a túlérett és egyéb okból használhatatlan gyümölcsöt szokták házilag cefrézni, mert azzal már semmi mást nem lehet csinálni, úgyis megrothadna. Meg mivel ezt enni finomabb a sok cukor miatt, azt gondolják, hogy ebből jobb pálinka lesz. De ilyen gyümölcsben az aroma nem annyival több, mint a cukor, amiből az alkohol lesz. Ezért sokkal több alkohol jön ki egy adott mennyiségből, tehát lényegesen nagyobb pálinkamennyiségre jut egységnyi aroma, vagyis, kevésbé lesz gyümölcsízű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!