Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan szabadulhatok meg a...

Hogyan szabadulhatok meg a kertben lévő akácfáktól?

Figyelt kérdés

Soha nem laktam kertesházban, most beköltöztem egybe, aminek hatalmas kertje van. Eléggé elhanyagolt, teli van gyommal és akácfával. A nagyobbakat már kivágtam, de mindenhol új hajtások nőnek és ott vannak a nagy fák gyökerei is.

Hogyan szabadulhatnék meg tőlük egyszer és mindenkorra?

Van nehány szép gyümölcsfa is a kertben (alma, barack, meggy, körte), azokat szeretném megmenteni.

2020. júl. 4. 16:13
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Léteznek bizonyos vegyszerek melyeket a fatörzsbe fúrt lyukba kell tölteni és elhal a fa. De egyébként nincs más választásod mint kiásni a gyökereit és kiszedni vagy traktorral kihuzogatni. Az akác inváziós faj a kivágás után elkezd intenziven sarjadni. Ha minden evben visszavágod a hajtásokat talán egyszer kipusztul.
2020. júl. 4. 16:29
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az a módszerem, hogy rendszeresen nyírom a füvet, így a kihajtó újabb akácfák és más facsemeték elpusztulnak. A nagyobbaknak a tövét is érdemes kiásni, azokat nem tudod fűnyíróval kinyiffantani. A földben összegyűlt magok ellen nem sok mindent tudsz tenni, és szerintem 20 évre való simán van ott.
2020. júl. 4. 16:29
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Bérelnék egy földmunka gépet és az egészet kiforgatnám. De volt már hasonló kérdés olvasgass ott is.

https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__kert__5692093-hogyan-..

2020. júl. 4. 16:31
 4/5 anonim ***** válasza:
62%
hívsz egy munkagépet, kiássa, lesimítja a területet. Utána rendszeresen vágod a füvet, ahogy írják. A gyomirtózás csak drága bohóckodás.
2020. júl. 4. 16:32
 5/5 mindentudó99 ***** válasza:
75%
A tuskókat földszint alatt vád el . Furkàlj bele és tömény glifozáttal töltsd fel a lyukakat. Ha beszívta ismételd. Ha kész visszahúzod rá a földet. A hajtásokat meg mondjuk 5%-os glifozáttal permetezd. Ha nem akarsz vetni bele elfér ott a tuskó. 2 liter Fozát 5000 sincs. Nem m9ndanám drága bohóckodásnak. De hívhatsz munkagépet is 60 ezerért mondjuk.
2020. júl. 4. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!