Kezdőoldal » Otthon » Kert » Gaz irtása vegyszerrel?

Gaz irtása vegyszerrel?

Figyelt kérdés
Kertben a kerítés közelében elburjánzott a gyom, sajnos el lett hanyagolva, damilos kasza már nem viszi, bár van hozzá kés, de azzal nem merem használni. Milyen gyomirtót vegyek, egyáltalán megoldást jelentene a problémára? Nem nagy rész szerencsére, csak csúnya. Bár mondta a szomszéd, hogy ezt az évet bírjam így ki.
2020. júl. 1. 01:43
 1/10 anonim ***** válasza:
50%
Glialka
2020. júl. 1. 02:24
 2/10 anonim ***** válasza:
1%
Ha maradt sód télről azt is ráborithatod az hosszutavu hatas.
2020. júl. 1. 02:24
 3/10 A kérdező kommentje:
Glialka vagy só... Mondjuk a só nem is nagy tétel.
2020. júl. 1. 02:53
 4/10 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Fozát gyomírtó olcsó. Ne Glialkát vegyét. A sót meg felejtsd el. 2%-osra keverd ha csak gaz. 10 literbe 2 deci.
2020. júl. 1. 06:21
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A só az tényleg hosszú távú, az elkövetkező ezer évben nem lesz gondod azzal a területtel, ha megfelelően megsózod. Én is ismerek egy barmot, aki lesózta a saját kertjét.

A boltban a legolcsóbb glifozátot kérd. Felébe fog kerülni ugyanaz, mint amit Glialka néven árulnak.

Arra figyelj, hogy nem csak azt irtja ki, amit szeretnél, hanem mindent, amire a szél ráfújja. Vagy legalábbis borzasztó csúnya lesz, ha életben marad.

Évelő kétszikű gyomokra érdemes dupla dózissal, sima fűre vagy egyéves kétszikű gyomokra elég a 2 %.

2020. júl. 1. 07:00
 6/10 anonim ***** válasza:
52%
Ecet is hatásos, ha már van levélzete.
2020. júl. 1. 07:24
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Ha termesztesz vagy termeszteni akarsz gyümölcsöt/zöldséget semmiképpen nem ajánlom a gyomirtót, az ecet és a só jó lehet.
2020. júl. 1. 07:46
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A Glialka hatóanyagát (fozát) tartalmazó, más néven forgalmazott totális gyomírtó vidéki gazdaboltokban a Glialkánál sokkal olcsóbban megvehető. A zöld növényi felületeken át szívódik fel, hatása kb. 2 hét után egyértelmű (fűfélék még érzékenyebbek). Nem hat a talajban elfekvő gyommagokra, azok idővel kicsiráznak, kihajtanak. Ugyancsak mérsékelt a hatása a talajban levő tarackokra, gyökértörzsekre, ha ezek kihajtanak, akkor ismételni kell a kipermetezést. A legkisebb szellő is elviheti a permetet, ezért permetező harangot ajánlott használni ill. ügyelni kell a széljárásra, hogy a haszon/dísznövények ne károsodjanak.
2020. júl. 1. 08:10
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem is igazán teljes irtást akarok, csak ideiglenest, mert ha nyírva van, akkor nagyon szép még ez a gyomos telek is.
2020. júl. 1. 08:19
 10/10 anonim ***** válasza:
59%
Told le normális fűnyíróval illetve egy sarlóval... Értem én hogy egyszerűbb mindent kipusztítani válogatás nélkül, de ha azt írod hogy amúgy nem is zavarna a gaz csak most nőtt túl nagyra akkor én nem mérgezném a kertem.
2020. júl. 1. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!