Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mitől mállott szét a gomba?

Mitől mállott szét a gomba?

Figyelt kérdés
Kitettem 2 nagy mezei csiperkegombát (egyben két korongot) szárítani egy újságpapírra, az ebédlőasztalra. 2 napig szépen száradt, forgattam, ellenőriztem. A harmadik nap azt láttam, hogy az újságpapiron nagy barna folt van alatta. A gomba szétmállott. Bedobtam a kukába az újságpapírral együtt. Mikor kivittem a szemetet, addigra már majdnemhogy folyékony lett a gomba. Mi ennek a kémiai magyarázata? Máskor is szárítottam már gombát, de azt tálcán, és annak nem lett semmi baja.

#gomba #gomba szárítása
2020. jún. 29. 20:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Mert csak kívülről száradt, belülről rothadt.

Gombát szeletelve szárítunk, nem az ebédlőasztalon hanem napon és nem újságpapíron hanem, hanem sütőpapíron, vagy alufólián.

Egyébként minden stimmel!:)

2020. jún. 29. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Életemben nem hallottam, hogy egyben kalapokat szárítanának...
2020. jún. 29. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Őzlábat szárítottam már egyben, az jó lett. Azért nem tettem ki a napra, mert ott egyből ellepik a hangyák sajnos, hiába takarom le tüllel.
2020. jún. 29. 20:17
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

az őzlábat könnyű egyben, de a csiperke vizes gomba


én aszalógépben szárítom

2020. jún. 29. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!